Hovedkamera

Nikon Z6

Dette fullformats speilløse systemkameraet representerer Nikons store steg inn i filmskaperens verden, samtidig som det selvfølgelig leverer fotografier som er varmerket verdig. For den som ønsker å lese mer om tekniske spesifikasjoner, ligger det linker i ikonene over. Som den utstyrsfreak jeg er, har jeg en drøss med ekstrautstyr til det. Men dersom jeg ønsker, kan jeg ta opp video i suveren kvalitet med kun selve kameraet. 

Essential movie kit

atomosNinja V

Atomos og Nikon har samarbeidet om å sette sammen dette kit’et som forvandler Z6’en til et fullverdig filmkamera. Atomos’ eksterne opptaker Ninja 5 kobles til Z6 via en HDMI kabel og sammen produserer de video i RAW-format. Systemene produserer filer i Apples eget format, Pro Res Raw, som snakker svært godt med min Mac og mitt redigeringsprogram. 

Macbook pro

final cut

Etterarbeidet gjør jeg i Apples proffverktøy, Final Cut Pro X. Maskinen er kraftig nok til å redigere 4K- filer. Gjennom årene har jeg prøvd meg på flere redigeringsplattformer som Sony Vegas Pro, iMovie og annet. Ingen har imidlertid “truffet meg” fullt så hardt som Apple og Final Cut. Det sies at “once you go Mac, you never go back” og det kan jeg skrive under på. 

-drone-

Dji mavic

film&Foto fra lufta

En drone utvider bokstavelig talt horisonten når det gjelder hva man kan få til. For å kunne bruke drone til kommersiell virksomhet må man være registrert hos Luftfartstilsynet. Per dags dato er jeg registrert droneoperatør i kategori RO1 hos Luftfartstilsynet, med påkrevd ansvarsforsikring i orden.

img_7022
IMG_7002

-undervannsfilm-

canon i uv-hus

film&foto under vann

Jeg begynte å dykke da jeg var 15 år. Senere ble det flere kurs og jeg tok instruktørutdanningen i Saltstraumen i 2007. Jeg har jobbet ved dykkersentre i både inn – og utland, og alltid hatt en interesse for undervannsfilm. 

-det lille ekstra-

lyd

og lys

En god filmopplevelse trenger god lyd

En film med dårlig lyd er ingen god opplevelse. Jeg har derfor investert i mikrofoner med høy kvalitet slik at jeg kan tilby et helhetlig produkt. Både kameramikrofonen og trådløse “mygger” kommer fra produsenten Saramonic. 

I tillegg er det viktig å ha nok lys. Utstyrsanskaffelse er et evighetsprosjekt for min del, foreløpig har jeg en liten LED-lampe som heter Litra Pro – eller bare Den Magiske Lampen som jeg kaller den. Der kan jeg stille både lysstyrke og fargetemperatur (kelvin) slik at jeg får det lyset jeg ønsker. 

Alt er kjøpt hos foto.no, en butikk med lokaler i Dronning Eufemias gate. Der er jeg stadig innom og titter. 

-tilleggskameraer-

canon

gopro

flere vinkler, sikkerhet og fleksibilitet

Hvis man legger merke til hvor ofte det klippes i profesjonelle filminnspillinger, skjønner man fort at man trenger mange ulike kameravinkler å variere mellom. 

Jeg har to HD videokameraer fra Canon, det ene med tilhørende undervannshus fra Ikelite. Disse benyttes flittig til å skaffe ekstra vinkler og selvfølgelig som sikkerhet i tilfelle hovedkameraet svikter. 

Actionkameraet GoPro tok verden med storm for noen år siden og jeg har to slike. De kan monteres hvor som helst og fanger øyeblikk andre kameraer bare kan drømme om.

-alle elementer-

alle muligheter

ta kontakt

for tilbud

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: