Skip to content
Film 0

Bryllup

Lesetid: 6 minutter. Mange bilder, flere tidligere upublisert. I helgen har jeg debutert som foto – og videograf i bryllup. Det må jeg si gav mersmak! Jeg ble kontaktet av en felles venn for noen måneder siden, der hun fortalte at Karin & Eirik skulle gifte seg og at de hadde planer om å droppe fotograf. De skulle be folk […]

Film 2

To dokumentarer og et bryllup

Lesetid: 1 min. Jeg trives godt med å ha fått hodet litt mer over vann så jeg kan ta tak i ting igjen. Akkurat nå foregår det tre prosjekter samtidig her. Det ene er resulatet av min tur til Skien med Underholdningsvogna tidligere i år. Når man jobber innen underholdningsbransjen og lager forestillinger, har resultatet man viser til publikum gjerne […]

Film 0

Kommer ikke unna stabilisering

Lesetid: < 2 min. Filmsnutt fra Youtube: 1 min 30 sek. (Hvis du ikke husker hva de tegnene betyr, tenk på det som en krokodillemunn. Jeg tegnet alltid krokodilletenner på dem da jeg var liten. En krokodille vil ha mest mulig, så den velger det største. Det som står bak er det minste. Dagens bruk av tegnet betyr dermed mindre enn 2 min lesetid – 2 er størst, krokodillen velger den. Hvis det hadde vært mer enn to minutters lesetid, ville det sett sånn ut: > 2 min. I dette tilfellet velger krokodillen det man ikke ser, men det er i alle fall større enn 2.) Jeg kan ikke fordra hakkete film, så jeg har gjort mye research på kameraer […]

Film 0

Utstyrsparken og forsikringer

Lesetid: under 2 min. Det er mye å tenke på når man starter opp for seg selv. Jeg har drevet enkeltmannsforetak før, da var jeg dykkerinstruktør. Det var lett og ukomplisert, jeg trengte ikke å gjøre så mye. Dykkerskolene bruker frilands instruktører og ikke faste ansatte, så den eneste grunnen til at jeg trengte firma var at det var måten de gjorde det på. Jeg jobbet for Dykkersport og Hydra (som ikke eksisterer lenger) og fikk oppdrag hele tiden. Firmaet var bare en måte å løse betaling på, så de slapp å ha en gjeng instruktører ansatt. Skolene hadde selvfølgelig alt man trengte: utstyr, lokaler, elever, kursene gikk sin gang, osv. Jeg bare møtte opp til dekket bord, instruerte og […]

Film 0

Utvikling – promotering – reklame

Lesetid: <1 minutt. Nå er det mye som rører seg! Jeg har ordnet forsikring av alt utstyr (bedre sent enn aldri), RO1-sertifisering hos Luftfartstilsynet er i orden og jeg har snakket med dem for å dobbeltsjekke at jeg med mine nåværende behov ikke trenger høyere sertifisering. Det gjør jeg ikke. Ansvarsforsikring for tredjeparts eiendom (eller hode) er i orden og alle formaliteter rundt kommersiell bruk av drone på mitt nivå er nå som det skal. Hjemmesiden er fortsatt http://www.fonnelandfilm.no så den linken er det bare å merke seg. Den er ganske innholdsrik nå. Hjemmesiden er oppdatert med nye videoer som går i bakgrunnen – disse er mine, ikke lenger standardvideoer som fulgte malen jeg bruker på siden. Nå er alt […]

Film 1

Hjemmekontor, høsten nærmer seg og liv i firma

Lesetid: 3 minutter Det har vært en usedvanlig travel og lite lat vår på andre fronter enn her. Sommeren har lignet en god del på våren men nå på høsten vil det roe seg noe ned og bli tid til å blåse skikkelig liv i prosjektet. Mine tanker da jeg startet dette enkeltpersonforetaket, var å se på det i et […]

Film 0

Underholdningsvogna står parkert…

… i påvente av bedre tider. Og med bedre tider mener jeg selvfølgelig mindre oppmøte fra vår alles store felles nemesis, Covid-19. Forresten, er det noen vaksinemotstandere som leser bloggen min? Til dere vil jeg bare ha fått sagt: DETTE ER DEN VERDEN DERE VIL HA! DETTE ER SÅNN VI HAR DET NÅR VAKSINEN IKKE ER PÅ PLASS! DETTE ER […]

Film 0

Lystrøbbel – løst

Lesetid: 30 sekunder. For deg som syntes Den Magiske Lampen virket som noe du i utgangspunktet kunne tenke deg å prøve, men så leste du forrige innlegg og ble skeptisk. Jeg har vært innom foto.no i Dronning Eufemias gate i dag og det viser seg at det sannsynligvis er en uheldig batch med lamper som er sendt fra fabrikk. Flere […]

Film 1

Lystrøbbel

Lesetid: 2 min. Handler om litt trøbbel (som for så vidt er forventet) med tekniske ting, denne gangen lyset. Jeg kaller den egentlig Den Magiske Lampen, men for tiden fungerer den altså ikke. Alt innen film og foto handler i stor grad om riktig lyssetting. Man må ha nok og korrekt lys, ellers ser alle farger rare ut. Hvitbalansen må […]

Film 1

Pangstart

Lesetid: Under 1 min. Fonneland Film&Foto har fått en pangstart! Jeg har som de fleste har fått med seg, laget en liten teaser trailer for Underholdningsvogna som skal reise på vestlandsturné i midten av mars. Det er en gjeng det er morsomt å jobbe med, så de har jeg tenkt å dilte etter en god stund til. Men det er […]

Film 0

Underholdningsvogna

Lesetid: 30 sek. Underholdningsvogna er en sprudlende musikkteatergruppe som har gjort stor suksess med sine forestillinger og turnerer land og strand rundt. Jeg har fått æren av å filme dem litt fremover. Det setter jeg stor pris på for det gir meg som filmskaper noen skikkelige tekniske utfordringer, i tillegg til at det å samarbeide med den gjengen her fungerer […]

Film 2

Praktisk prøve

Lesetid: 2-3 min ca. Da har jeg vært ute og gjort mitt første skikkelige opptak med det nye utstyret. Jeg kan oppsummere det med følgende; lyd skjønner jeg særdeles lite av. Farger skjønner jeg litt mer av, men forholdsvis lite der og. To små detaljer innen filmskaping der altså. Hvitbalansen er sånn noenlunde i orden nå, men den endrer seg […]

Enklere hverdag 0

Gjesteblogger – sandfast på Granka

Lesetid: 3 min. Her er den sanne beretningen om de “desperate”, sandfaste nordmennene på Gran Canaria, som det skrives så ivrig om i mediene akkurat nå. Takk til rektor på OPG, Sven-Erik Rise, for denne morsomme og livlige fortellingen om hvordan SAS håndterer sandstormen fra Sahara. Den er kopiert fra hans Facebookprofil, med samtykke selvfølgelig. Calima Det er aldri så […]

Film 1

Instruksjonsvideo bit for bit

Her er instruksjonsfilmen, delt opp i sine enkelte faktorer. Nå kan du enkelt finne akkurat det du lurer på. Importere film inn i programmet Opprette prosjekt Dra filmsnutt ned til tidslinja Endre navn på prosjektet Legge til tittel på filmen Dele opp klipp og navigere i tidslinje Klippe vekk det man ikke vil vise Finredigering Jobbe videre med klippingen gjennom […]

%d bloggers like this: