Fonneland Film&Foto

Businessen går så det suser

Lesetid: under 2 minutter. Beskriver et oppdrag jeg har fått over nyttår, som skal bli veldig spennende: gjennomføring av vitnemålsutdeling for avgangselever – Covid19style!

Jeg fikk en mail av Den Kulturelle Skolesekken, en kontakt som har dukket opp som direkte følge av samarbeidet med Kjersti&co i Underholdningsvogna. Det er smart å kjøre noen gratisprosjekter, det åpner for nettverk og oppdrag!

Unknown

På grunn av Covid-19 (igjen) så skal vitnemålseremonien på noen ungdomsskoler i Nes kommune skje digitalt. Skolen er føre-var og planlegger for et scenario der det ikke kan samles elever og foreldre i kulturhuset for høytidelig seremoni for avgangselever, slik de pleier. Dette skal derfor gjennomføres med publikum sittende foran skjermen hjemme, men elevene skal likevel lage ulike underholdningsinnslag som vanlig. Det hele skal streames i en blanding av live-opptak og forhåndsinnspilte ting. Seremonien går som vanlig i Kulturhuset, men med kun elever til stede. De kommer i sine kohorter. Alle andre sitter hjemme og ser det hele live. 

Det er her jeg kommer inn i bildet, jeg skal ha ansvaret for film – og mediegruppa, en gjeng på ca ti elever. Vi skal filme, fotografere og redigere sammen selve underholdningen til den store dagen! Dette blir kult! I stedet for å stå på scenen den kvelden, skal showet spilles inn på forhånd og filmen skal altså vises under live-streamingen. Jeg skal også være til stede i kulturhuset under selve direktesendingen, dette ser jeg veldig frem til for direktesending er noe jeg gjerne lærer mer om.

1022748

Elevene som blir med i denne gruppa skal få lære noen grunnleggende ting; hva er ISO, lukkertid, blenderåpner og hvitbalanse? Hvilke hemmelige triks bør en filmskaper ha kjennskap til for å lage en film som fenger seeren? Hva har egentlig menneskelig reaksjonstid med planlegging av et filmopptak å gjøre? Vi skal se på lyssetting, kameravinkler, stabilisering, innklippsbilder/klippebilder, og selvfølgelig alt etterarbeidet. Det er der man bruker mest tid. Elevene får se iMovie, Final Cut Pro og Lightroom. De skal også redigere det endelige produktet. 

Jeg har skrevet påmeldingstekst som elevene får lese, og så håper jeg på en engasjert gjeng med kommende filmskapere!

%d bloggere liker dette: