Fonneland Film&Foto

Grønt Flagg skole

Lesetid: 2 minutter. Handler om hva en «Grønt Flagg skole» er for noe. Det sitter jeg nemlig og lager film om. Grønn tankegang i skolen!

Jeg jobber nå med en tre minutters film som inneholder intervju av miljøpatruljen og en ansatt i skoleledelsen som følger opp Hagaløkka skoles grønne flagg. Grønt Flagg er en sertifisering for skoler og barnehager, de som har dette jobber systematisk med klima, miljø og bærekraftig utvikling. I mitt hode kan det ligne litt på nøkkelhullsmarkeringen i butikkene, er en skole Grønt Flagg skole så betyr det altså at den følger noen retningslinjer.

Filmen skal sendes på en korona-konferanse der man som vanlig i disse tider, må gjøre ting på nett. Igjen drypper det oppdrag på meg på grunn av korona. Det betyr ikke at jeg heier på pandemien altså, jeg er som alle andre dritt lei hele greia. Venter forresten snart munnbind med Fonneland Film&Foto logoen på. De skal jeg dele ut til heldige fans som bruker mye offentlig kommunikasjon.

Men tilbake til Grønt Flagg: Hagaløkka skole har ulike miljøprosjekter som feks biologisk mangfold (der de blant annet lærte hva som skjer med verden dersom biene forsvinner), insekthotell, kjøkkenhage, egne miljøregler og altså denne patruljen som følger opp alt dette. Denne engasjerte gjengen har jeg intervjuet.

For å vise at skolen er en Grønt Flagg skole, har den et eget flagg. Opplegget integreres i undervisningen og alle elevene får på denne måten et mer bevisst forhold til klima og miljø. Jeg har akkurat lest ut Sunniva Rose sin bok om kjernekraft, skal til å begynne på den igjen (det er jo noen ting der inne som er litt komplisert) og tenker at det burde man også hatt inn i et slikt opplegg. Men, så er det en barneskole dette dreier seg om og ikke en videregående, så kanskje bør det heller foreslås som tema for de litt eldre elevene. Det er kanskje vel komplisert for 5. trinn liksom. (Jeg nevnte dette for representanten til Grønt Flagg. Svaret var «er ikke det farlig da», som jeg har forstått at er et spørsmål Dr. Rose får på daglig basis. Trodde forresten det selv inntil jeg begynte å følge henne. Blogg og bok anbefales! Det ble en lang parentes.) Henne hadde forresten vært sinnsykt kult å lage film om, men – det er får bli en annen sak.

Miljøpatruljen på Hagaløkka skole passer i hvert fall på at alle vet hva miljøreglene er, de sørger for god kildesortering og de har en Ryddekonge som går på rundgang slik at alle klassene som har den hos seg, tar i et ekstra tak for å rydde området rundt skolen for søppel. Ingen bombe kanskje, at det de ser mest av er snus og annet «voksensøppel» som overhodet ikke kommer fra elevene ved skolen.

 

Laget på sløyden.

%d bloggere liker dette: