Fonneland Film&Foto

Skattekurs, momsregistrering og generell forvirring

Lesetid: 1 min.

Jeg har vært på kurs med Skatteetaten. La meg oppsummere:

  • Skatt er komplisert
  • For å bli revisor og regnskapsfører (og dermed skjønne bæret av dette) må man ha langvarig utdanning.
  • Skatteetaten gav oss et innblikk på fire timer.
  • De anbefaler regnskapsfører.
  • De fleste nystartede enkeltmannsforetak som ikke skaffer regnskapsfører, slutter.
  • Jeg synes det er litt rart å aldri ha møtt vedkommende regnskapsfører men det er visst helt normalt sa de.
  • Registrering i momsregisteret er visst veldig bra for meg – litt dyrere for kunden riktignok men sånn vil politikerne ha det. For meg er det en gullkantet greie. Skjønte ikke hvorfor. Men, så hyggelig da.
  • I det man blir momsregistrert, må man levere inn skjema til Skatteetaten annenhver måned, ellers får det en bøtte med dyre konskvenser. ANNENHVER måned. Gah.
  • JEG ER SÅ GLAD FOR VALGET MITT! Dette hadde gitt meg mange svette timer og lite nattesøvn.  Alt som står over her: det fikser hun.

Oppdragene tikker inn

Nok om økonomi, det er ikke det jeg brenner for – jeg vil lage film! Oppdraget med Lucky Duck race i Akerselva genererte et nytt oppdrag jeg skal på i dag. Da skal jeg intervjue noen elever og en i ledelsen på Asker skole. Det er en Grønt Flagg skole, som betyr at de jobber systematisk med klima, miljø og bærekraftig utvikling. Dette skal vi snakke om, filme og så skal det sendes på en nettkonferanse (korona igjen) til uka. Jeg må skaffe batterier til mikrofonene, ellers er jeg vel noenlunde oppe og nikker tror jeg. Harddisker og bildekort er tømt, så her er det bare å snurre film. Ellers har jeg blitt kontaktet av Den Kulturelle Skolesekken, det er ikke 100% avgjort enda men jeg tror det har generert et flere dagers oppdrag ut over nyåret. Også det er i forbindelse med pandemien.

Kampanjer på Facebook

Jeg kjører noen betalte reklamekampanjer på Facebook og muligens Instagram hvis jeg får det til… Det blir spennende å se om noe kommer ut av det. Bryllupskampanjen ble litt klønete formulert forsto jeg i ettertid, så den skal jeg kjøre igjen men med en annen tekst. Det viser seg at folk ikke gidder å gå inn på hjemmesiden og lese mer, som jeg ba om, de leser bare teksten de får på Facebook. Dermed må den tilpasses slik at den inneholder all informasjon de trenger. Læringspunkt – check. Nå tenker jeg at det hadde passet bra med en julekort-kampanje, folk skal vel ta bilder til årets julekort. Jeg tror jeg velger meg et bilde fra en fotoshoot vi hadde tidligere, av meget godt egnede modellfolk. De har riktignok ikke nisselue på, men jeg tror jeg hopper bukk over lua i år og bruker dette.

%d bloggere liker dette: