Fonneland Film&Foto

Lucky Duck, regnskapsfører og direktesendinger

Lesetid: 3 min. Handler om Lucky Duck race, late løsninger med regnskapsfører og tanker rundt direktesending.

Lucky Duck

Jeg har jobbet med et prosjekt der jeg fikk brukt kameraer i flere elementer her i forrige uke og det setter jeg selvfølgelig pris på. Det har kommet noen små drypp på Facebooksiden min de siste dagene, men i kveld er det klart for sending. Det blir en skikkelig sportssending, sannsynligvis ulikt noe du tidligere har sett!

Tørrdrakten ble tørket støv av for anledningen.

Jeg må jo si at konseptet er særdeles kreativt, det dreier seg om Kjelsås IL (fotball) sitt årlige lotteri. De fleste idrettslag arrangerer vel lotterier til inntekt for laget, jeg husker i hvert fall at vi gjorde det da jeg var liten. Men da var det papirlapper, med hjemmebakte kaker som premier… Her samles idrettsfamiliene hvert år til et stortstilt arrangement på Frysja i Oslo. Det er kiosk med salg, aktiviteter for barna og hovedattraksjonen er det årlige andeløpet – Lucky Duck.

I stedet for lodd, kjøper man nemlig en and. Lotteriet inneholder opp til 1800 lodd, så da er det bare å forestille seg hvordan det ser ut i Akerselva når 1800 «lodd» slippes løs og spenningen stiger i takt med strømningene som fører vinneren mot mål. Hvem vinner? Hvem tar hjem den gjeve hovedpremien? For i Kjelsås IL leker man ikke premieutdeling. Der er det sponsorer som sørger for at vinnerne stikker av med virkelig verdifulle priser. Jeg er helt imponert over hva de får til, så det er lett å forstå at mange kjøper lodd i dette gavedrysset av en trekning.

En slik stor samling av mennesker lar seg dessverre ikke gjennomføre i år på grunn av smittefare. Derfor er arrangementet gjort om, det ble likevel solgt en drøss med lodd og antallet ender tatt kraftig ned. Hver and representerer en loddrekke på 100 og så blir det trukket ut vinnerlodd fra tallrekken som de fem beste racerendene representerer.

Akerselva stilte med høy vannføring etter mange dagers regn og været var pent akkurat den dagen før det begynte å bøtte ned igjen. Flaks! Jeg koste meg med å gi navn til endene og er alt i alt ganske godt fornøyd med resultatet. Og hvem vet, kanskje dukker det opp en profesjonell sportskommentator?

Sendingen går av stabelen i kveld klokken 19:00. Se den på Youtube, Facebook eller via Kjelsås IL sin egen Facebookside.

Latere liv med regnskapsfører

Jeg hadde egentlig tenkt å fikse økonomiske ting selv. Det var inntil dagen kom for en tid tilbake, da jeg skulle ordne min første faktura og latskapen, motivasjonsmangelen og «jeg tar det i morgen»-syndromet sank tungt innover meg. I tillegg viste det seg at min allergi mot offentlig kommunikasjon også blir trigget av å lære seg dette med økonomi og fakturering og sånt. Jeg får akutte, allergiske reaksjoner viser det seg.

Uææææ nei takk.

Derfor har jeg tatt opp igjen kontakten med regnskapsføreren som hjalp meg med selvangivelsen, hun tar en pris jeg helt fint kan leve med. Hun holder styr på alt, sender ut faktura og fikser selvangivelse hvert år. Jeg kan drive med film og redigering som er det jeg brenner for. Hun sørger også for at momsregistrering går i orden og slik det ser ut nå, skal jeg ikke utelukke at det skjer innen et år. For å bli momsregistrert, må man fakturere for minst 50 000 i løpet av et år. Det er ikke sikkert, men oppdrag kommer inn i tur og orden så det skal heller ikke utelukkes. Det er noe dritt for kundene selvfølgelig og ikke spesielt fordelaktig for meg heller – prisene økes da med 25%. Så kanskje mister jeg noen oppdrag. Det har vært en start preget av stort underskudd på grunn av innkjøp av utstyr. Jeg planla dette, har råd til å stå i det og har ikke regnet med å tjene stort den første tiden. Når utstyret er på plass og kompetansen øker, kan man derimot begynne å håpe på overskudd. Ingen begynner på topp! Dette er et prosjekt som handler om å jobbe seg opp fra 0.

Direktesendinger

Direktesendinger er blitt en greie mange ønsker seg. Det har selvfølgelig med pandemien å gjøre, men det kan hende folk ser verdien av det også etter at situasjonen roer seg. Jeg skal derfor undersøke litt hva man trenger av utstyr for å sette opp en så enkel direktesending som mulig for min del. Kanskje kan jeg da tilby folk som ønsker det, streaming over nett. Jeg er ikke sikker på hva man trenger, men det kan hende noe kan kobles til Atomos’en min feks. Jeg tror det er fornuftig å ha mulighet til å tilby.

Noe sånt, feks? Gjerne kjappere enn 3G i såfall.

For eksempel er det noe som rører seg over nyttår, det er ikke spirket helt enda så det skal jeg komme tilbake til. Men der dreier det seg blant annet om en ganske stor direktesending. Kanskje får jeg være med på det? Spennende, spennende!

Ha en fortreffelig søndag 🙂

%d bloggere liker dette: