Fonneland Film&Foto

To dokumentarer og et bryllup

Lesetid: 1 min.

Jeg trives godt med å ha fått hodet litt mer over vann så jeg kan ta tak i ting igjen. Akkurat nå foregår det tre prosjekter samtidig her. Det ene er resulatet av min tur til Skien med Underholdningsvogna tidligere i år. Når man jobber innen underholdningsbransjen og lager forestillinger, har resultatet man viser til publikum gjerne et par timers varighet. Men frem til da ligger det uendelig mye hardt arbeid i bunn. Jeg tar deg med bak scenen.

Vitenskapsdans
Strømper av ull? Nei takk! Enter – Dupont.

Ellers foregår det mye i verden som man ikke alltid legger merke til. Deler av historien vår blir av og til fortrengt eller tiet ihjel. For tiden jobber jeg med en minidokumentar om folkemordet på Armenerne som foregikk mellom 1915 og 1917. Ikke hørt om det? Du er ikke alene. Kanskje jeg kan bidra til å fylle et hull i din historiske kunnskap?

6705639A-D948-4DE1-8C52-686FD5D8F552
Lurer du på hvorfor ikke Norge får være med i det gode selskap av flagg fra et monument i Armenia? 

En filmsjanger jeg gjerne vil lære meg å mestre er bryllup. Det er flere ting som gjør meg interessert i det, for det første er det et hyggelig privilegium å få være den som følger brudeparet gjennom sin spesielle dag. For det andre er det en sikker og gjentakende inntekstkilde. Men det er en krevende øvelse å fange denne dagens spesielle øyeblikk. Mye av det som skjer, vil aldri gjenta seg. Det er den ene sjansen man får og bommer man, ja så er øyeblikket over for alltid.

I begynnelsen av september skal jeg få prøve meg i vakre omgivelser på Nordseter ved Lillehammer. Jeg har brukt en del tid på å forberede meg gjennom ymse Youtube-videoer, møte med brudeparet, tankevirksomhet rundt bruk av hva slags utstyr og sjekking av naturreservat, droneregler og annet. Det nærmer seg og jeg kjenner faktisk på sommerfugler i magen. Jaja, jeg er sikkert ikke den eneste som gjør det i forbindelse med denne dagen…

IMG_7987
Fra utdrikningslaget. Alle ble skutt – inklusive fotografen.
%d bloggere liker dette: