Fonneland Film&Foto

Lystrøbbel

Lesetid: 2 min. Handler om litt trøbbel (som for så vidt er forventet) med tekniske ting, denne gangen lyset. Jeg kaller den egentlig Den Magiske Lampen, men for tiden fungerer den altså ikke.

Alt innen film og foto handler i stor grad om riktig lyssetting. Man må ha nok og korrekt lys, ellers ser alle farger rare ut. Hvitbalansen må stilles ofte, da digitale kameraer ikke vet hva som er hvitt før vi forteller dem det. Hvis man ikke vet hva som er hvitt, vet man heller ikke hvordan noen andre farger fungerer.

59844451085__E9395EFE-B33E-4BE0-8A7E-7F920996F999
Den Magiske Lampen

Jeg har kjøpt en Litra Pro lampe fra foto.no. Den er i utgangspunktet hel fenomenal, man kan stille både temperatur (kelvin) og styrke. Det vil si at den gir lys som etterligner mange forskjellige lysforhold, alt fra dempet og gulaktig til fullt dagslys (6000 kelvin). Jeg liker den i utgangspunktet veldig godt, har også en softboks til den.

Problemet er at den for andre gang bare simpelt hen slutter å virke. Jeg lurer på om det er jeg som har dårlig karma, om jeg har hatt uflaks med to tilfeldige lamper eller om dette er et dårlig produkt i utgangspunktet. Det virker ikke sånn, det virker solid og bra. Den skal blant annet være vanntett og jeg har som dykker gjennom mange år sett mye forskjellig fotoutstyr som er tilpasset dykking. Den virker ikke så gæærn, men fremstår tung og robust.

IMG_6708
Liten og nett men kraftig

En annen sak jeg ikke var helt fornøyd med, er batterilevetiden. Det er ofte fint å ha den på full styrke (100% styrke på 5500 – 6000 kelvin) og da holder den ikke veldig lenge. Den burde hatt muligheten til å koble til strøm og så bare funke, men det virker ikke som det er mulig på min.

Så, jeg må ta den med tilbake til butikken hos foto.no og høre hva de tenker. Den er litt for dyr til å ikke fungere og jeg liker den.

%d bloggere liker dette: