Fonneland Film&Foto

Snart i gang

Lesetid: 2 minutter.

Jeg er nå i gang med forberedelsene til to filmprosjekter der begge nærmer seg. Riktignok er dette prosjekter jeg gjør helt gratis, med to konkrete mål for øyet:

  • Lære utstyret å kjenne/ skaffe erfaring med praktisk bruk
  • Lage filmer til egen hjemmeside og sosiale medier

Det jobbes med å finne dager for opptak og jeg har funnet noen musikkforslag til den som skal ha bakgrunnsmusikk. Jeg redigerer ofte etter musikk, så det er lurt å ha det klarlagt på forhånd.

De som stiller opp på dette, eller sagt med andre ord; lar meg få lov til å lage film til dem, vet at jeg er under opplæring (av meg selv) og resultatet kan dermed bli deretter. Feks ingenting.

Likevel, uten noe særlig forventningspress eller lovnader, kjenner jeg at nervøsiteten kommer til å melde seg ordentlig når opptaksdagene er der. I det man påtar seg noe slikt for andre blir det, uansett hvordan man vrir og vender på det, litt mer press enn når man bare surrer rundt med en hobby.

Men jeg tenker at dette er måten å gjøre et slikt prosjekt på – kaste seg ut i det. Jeg føler at jeg kaster meg uten å vite om jeg klarer å ta meg for her, men nesegrus i asfalten er altså en form for kalkulert risiko. Jaja, opp igjen. Det er i hvert fall planen.

De sporty prøvekaninene får selvfølgelig alle rettigheter til å bruke filmene hvor de vil, så hvis det blir bra er det en strålende vinn-vinn situasjon. Jeg reklamerer for dem, de for meg.

I dag har jeg derfor puslet med mine to trådløse mygger, eller mikrofoner da, for den som et øyeblikk funderte på om jeg også driver med insekter. Det fremsto forholdsvis enkelt med unntak av at begge gikk på samme kanal, og dermed oppå hverandre. Jaja. Dessuten fikk jeg ikke lyd i headsetet når de var tilkoblet kamera. Jeg har ikke den fjerneste anelse om hva som er feil, men det skal jeg finne ut.

Herlige saker fra Saramonic. Behagelig lyd ble det! Mygg kommer jeg nok til å benytte en god del, det gir et pent lydbilde med mindre rot og bakgrunnsstøy.

%d bloggere liker dette: