Fonneland Film&Foto

Introduksjon: iMovie og Final Cut Pro

Instruksjonsvideo med introduksjon (hold tunga rett i munnen nå): 5 minutter. Lesetid: 2 minutter. Denne videoen og dette blogginnlegget hopper du glatt over hvis du ikke er interessert i å se på utseendet til de to redigeringsprogrammene, iMovie og Final Cut pro.

I videoen viser jeg hvordan programmene ser ut før man begynner å jobbe i dem. Jeg går gjennom noen grunnleggende muligheter som ligger der og etter å ha sett dette sitter du igjen med et overfladisk inntrykk av programmenes oppbygning og utseende.

Hvis du er helt på begynnernivå, vil jeg anbefale å starte med iMovie som er gratis. Hvis du har holdt på en stund og som meg, blitt noe irritert over begrensningene i iMovie, kjør på med Final Cut Pro. Er du en skikkelig hobbyfilmer så er det en god investering i egen trivsel under redigering. Jeg har ikke angret et sekund på pengebruken og elsker Final Cut Pro X.

Ellers er det sånn at alt du får i iMovie, får du også i Final Cut Pro. Men ikke omvendt.

Du kan lese mer inngående og detaljert om forskjellene på de to programmene her.

 

%d bloggere liker dette: