Lesetid: 1 minutt, handler om guttas ettårsdag. Fjorårets fødselsdag (rett og slett selve fødselsdagen) unner jeg ikke min verste fiende for å si det rett ut, så årets bursdag ble feiret med brask og bram – en gledens dag som skapte mange gode minner. De skal få lov til å overta plassen for minnene fra i fjor. 

IMG_6167.JPG
Før festen så bordet slik ut… Det var fordi at guttene nå klatrer på alt mulig og kommer til overalt. En slik duk er selvfølgelig lagt der for å dra i, slik at alt som står på bordet faller i bakken. 

Nå har vi ettåringer i hus og det ble ikke forbigått i stillhet! 14 til bords + 9 barn – og gutta som er supersosiale, storkoste seg. De er på sitt aller beste når de har masse folk rundt seg, viser det seg. De har (i likhet med mange andre premature, sies det) hatt litt problemer med å lære seg og spise fast føde. Vi bekymrer oss ikke, det er bare litt slitsomt og tar lengre tid enn med teminfødte.

Men da de satt som konger i enden av sitt eget bursdagsbord, bestemte de seg plutselig for å legge i seg grøt med hjertens lyst! Kanskje ble de inspirert av alle andre som spiste, eller kanskje de bare ble ekstra lystige av slikt lystig lag. De har ikke vært flinke etterpå faktisk, så moralen er: gjør hver dag til en fest… Eller noe sånt. Men vi er litt usikre på om vi orker 15 til bords bare for å inspirere gutta til å spise altså. Nå skal det også sies at de har blitt bedre i det siste, så kanskje de rett og slett tenkte “nei, nå er vi ett år. Nå er det på tide å spise som store gutter gjør”. Det ser nemlig ut som spisingen er i ferd med å løsne litt, sakte men sikkert. 

IMG_6172.JPG
Bordet måtte jo til slutt pyntes ordentlig til fest! Alle gjestene fikk beskjed om å drive aktivt vakthold av den duken, da scenarioet kan bli riktig festlig om man ser for seg to småtroll som river ned alt det der. 

Guttene fikk masse gaver som de pakket opp nesten helt selv og de lekte med alle barna som var på besøk. På sommerfesten vi hadde i august, hadde jeg fått det for meg at det var morsomt og enkelt (!) å lage mat selv. Det gidder jeg ikke drive med flere ganger, så til bursdagen ble det bestilt mat. Det blir det neste gang også, her skriver man blogg om Latere liv også driver man og jobber seg ihjæl? Det må ha vært en midlertidig svikt i systemet, latskap må ivaretas! Selvfølgelig bestiller man mat. 

Det er første gang vi har vært foreldre til noen som har bursdag og det var i grunnen ganske spesielt. For min del ble dagen litt sentimental og det var vanskelig å unngå og tenke tilbake til denne dagen for ett år siden. Det gjorde for så vidt ingenting for da kunne man tenke over hvor hyggelig alt var, og nyte dagen litt ekstra. 

Gutta liker å få nye leker, årets favoritt er uten tvil de to sparke-politibilene de har fått. De rekker akkurat ned til gulvet, nok til at de får til å sparke seg bakover med dem. Så – det foregår mye rygging rundt i stua nå. Når vi dytter og gir dem litt fart (må holde dem fast så de ikke faller av, såklart) hviner de av fryd og gliser helt rundt. Jeg tror muligens dette blir gutter som kan like litt fart og moro etter hvert. Men det skal vi vel klar å fikse! 

img_6179
Ikke så verst fangst på småtrollene. 

Den grønne krokodillen er min absolutte favoritt. Når man drar i tråden, går den bortover gulvet med en hale som svinger fram og tilbake mens den smiler. Den er så søt! Barneleker er gøy. 

2 Comments »

Leave a Reply