Fonneland Film&Foto

Ett år i hagen – september

Lesetid: 1 min. Bilder av septemberhagen og historien om ett sutsselig eple.

Det har blitt midten av september og selv jeg må innrømme at høsten er et faktum nå. Her ser du hvordan hagen ser ut akkurat nu!

Det Ambisiøse Epletreet (som er navnet på treet) har tidligere virkelig båret frukter! Det fikk sitt navn fordi beskjeden fra selgeren var at man ikke kunne regne med frukt de første par årene, men treet har laget mange!

I år har jeg imidlertid bare funnet ett brukbart, stusselig lite eple som jeg måtte ta før det rakk å bli modent…. Jeg tror årsaken er delt; det var frost i våres så en del blomster tok kvelden. De som likevel vokste fram til epler er hakket på av fuglene. Dermed blir det «inngang» og eplet råtner mens det henger på treet. Ikke bra. Neste år skal jeg finne på noe som gjør at fuglene holder seg unna men å henge nett over tror jeg ikke er aktuelt, for da kan de sette seg fast og dø. Jeg lurer på om det heller må bli noen CD-plater hengende i treet eller lignende triks for å beholde disse søte og saftige eplene for meg selv. Ett eple som nå modner (hvis det da i det hele tatt modner) på benken er stusselige greier.

Årets fangst fra Det Ambisiøse Epletreet. Skuffende.

Ellers har vi Geithams her og da tør jeg ikke gå ut. De er nattaktive…. Hjælp!! I dag morrest satt det en på vinduet. Den dro heldigvis avgårde etterhvert.

%d bloggere liker dette: