Lesetid: ca 1 min. Film fra vårt besøk til Rådhusplassen på lørdag: 2 min 20 sek.

I går var vi på Matstreif på Rådhusplassen. Det er et fantastisk arrangement i regi av Innovasjon Norge, der bønder og andre matprodusenter fra hele landet samles og viser oss sine flotteste produkter.

Jeg brukte vel et par 1000-lapper der i fjor og det samme gjentok seg i år. Man får smaksprøver, det er gode priser og god lukt i lufta.

CaNTxz7CQRe9ipvo7v8Ayg
Jeg hadde tenkt at regnet skulle gjøre at vi fikk Rådhusplassen for oss selv. Men det viser seg at nordmenn kan kle seg, gitt.

Gutta sovnet i bilen på vei til Matstreif, så Fruen ble i bil en liten stund mens jeg smakte og handlet meg rundt hovedteltet først. Jeg kjøpte røkelaks fra Salma, to nydelige typer flatbrød, diverse spekeskinke, Rørossmør, yoghurt fra Røros og Tjokk Mjølk (tror jeg de kaller det), så jeg skal prøve å lage pjalt på ordentlig Røros-vis.

Ellers ble det en pakke elgkarbonader og 4,5 liter eplejuice. Jeg bar alt tilbake til bilen og hentet Fruen og gutta som hadde våknet. Så ruslet vi rundt på Rådhusplassen og koste oss i skikkelig regnvær. Det ble lammecarré i ris på meg, alldeles nydelig. Fruen tok seg litt vilt-tapas som også var fantastisk. Det ble kanelbolle og mer eplejuice, før vi handlet med oss lapskaus og brød hjem til middag.

Vi tok i bruk våre nye bæremeiser, da det er skikkelig kronglete å komme seg fram med barnevogn når det er så mange mennesker på et sted. Vi så en tvillingvogn i mengden og var fornøyde med vårt eget valg. Gutta satt som konger og tittet på verden fra en voksens perspektiv, tørre og varme under det flotte regntrekket.

IMG_5808.JPG
Vi har nå to slike. 

Jeg elsker Matstreif og hvis du ikke har vært der enda, så har du virkelig gått glipp av noe! Da er det begynnelsen av september neste år, tenker jeg.

Planen var egentlig å ta båten til Aker Brygge og gjøre det til en heldags opplevelse. Det får bli når ungene er litt større, det var ganske mye styr sist vi hadde dem i båten. Men den som venter på noe godt…

Her er filmen fra turen!

1 Comment »

Leave a Reply