Fonneland Film&Foto

Ferie, tom for fuglemat og måker i hagen…

Lesetid: 1 minutt

Måker i hagen! Hjælp.

I hagen har det altså begynt å komme måker. Hmm. Det er for så vidt okay å skrive en ny art på listen, men altså… Måker trenger faktisk ikke oppdage at det er mat å få hos oss, for da kommer de i så store mengder.

Jeg er egentlig veldig fan av måker, spesielt på sjøen og rundt sjøen – også bor jo vi ved sjøen, så jeg må sånn sett regne med det. Men de kommer til å jage vekk alle småfuglene og drite ned hele hagen, så for min del kunne de egentlig godt holde seg ved sjøen altså.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre med det, sannsynligvis er det bare å jage dem når man ser dem og i verste fall må jeg roe fôringen en stund. Det er vanskelig å hindre at småfuglene søler, så en god del mat er å finne på bakken. Greven har jeg ikke sett på en stund, jeg mistenker det er fordi den har fetet seg opp og driver med familien sin nå. Det står i hvert fall på nett at grevlingbesøk ofte er noe som pågår i noen uker.

Jeg er tom for fuglemat og det er vanskelig å finne i butikkene om dagen! Jeg har bestilt på nett men det har ikke kommet enda. Hmm. Sånn sett går ned-roingen av fuglemat litt av seg selv da, i forhold til det med måkene. I dag har fuglene fått rosiner og valnøtter jeg fant i skuffen….. Men det blir fort tomt!

Nå skal Ibbo og jeg ut å shoppe. Jeg har ferie fra og med nå, første feriedag i dag. Familien er en tur i Helgeroa, de har vært der hele helgen og i dag skal jeg leke elektriker i båten. Håper den ikke tar fyr. Jeg skal handle elektrikertang, kabel, kabelsko og det ene med det fjerde for å innstallere en inverter i båten – har fått hjelp av en kollega som kan elektrisitet. Inverteren skal kobles til batteriet og gi kaffe i båten. Så nå får vi se, det skal være en enkel innstallasjon dette.

Dagens prosjekt:

%d bloggere liker dette: