Fonneland Film&Foto

Ett år i hagen – juni

Lesetid: 1 min.

Nå er jeg på etterskudd! Det late livet har blitt det travle livet som jeg har skrevet tidligere, så bloggen lider litt under det. Men det kommer seg!

Jeg er på etterskudd med ett år i hagen, men bedre sent enn aldri. Her er juni:

IMG_5445
Syrinen er avblomstret, men se så mye annet som blomstrer!! Også det fine juni-lyset da, ingenting slår juninetter. Jeg elsker juni. 

Det viser seg at jeg må gjøre om systemet i fuglebadet, det må vaskes nedi der med jevne mellomrom for det gror alger… Det er sikkert ikke bra for fuglene. Så jeg må gjøre om steinsystemet, det er tung å løfte på.

IMG_5479
Det ambisiøse epletreet i vår humle-vennlige eng! 
IMG_5483
Epler på vei.

I fjor var det som du sikkert husker, sinnsykt varmt om sommeren. Ting døde, i hagen vår også. Gresset døde på et ganske stort område og der har det nå kommet noen nye vekster. Det så ut som et teppe av noe grønne greier, men nå blomstrer det!! Det er helt gult! Hurra!!

IMG_5481
Her var det gress som ble ihjelsvidd i den fantastiske sommeren i fjor. Her er det også veldig populært blant humlene, de kommer i hopetall!

Også er Prestekragene i full gang. Vi har dem flere steder i vår insekt-vennlige hage. Nå har Fruen og Fruens Far ordnet hagen vår, den var i overkant gjengrodd. Jeg burde gjort det selv men det viste seg at jeg var for lat.

IMG_5482
Se så flott det er!
IMG_5480
Til Humlene. Jeg har lest at de trenger hjelp. Biene og. 

Men jeg er tom for fuglemat! Katastrofe. Det er nemlig et hakkespettpar som kommer hit med barnet sitt, og mange andre gjester som forventer servering i resturanten. Jeg må pelle meg på Plantasjen og fylle lagrene igjen.

%d bloggere liker dette: