Fonneland Film&Foto

Storhetstid i hagen

Lesetid: under 1 minutt. Mest bilder.

Jeg tar en liten pause fra all arts-oppramsningen for å vise fram noen bilder av alt som skjer i hagen for tiden! Mai og juni er virkelig storhetstid, plutselig våkner alt til liv og det spirer og gror overalt.

_mg_0071
Kål i blomst! Lekkert. Kjedelig plante resten av året.

Syrinen er avblomstret nå, det er alltid litt trist men den varer jo ganske kort. Til gjengjeld har vi en mini-syrin stående foran inngangsdøra og den blomstrer gjerne en liten stund etter de andre. Det er hyggelig å se frem til.

_mg_0068
Et tilbakeblikk på syrinen som nå er avblomstret.
_mg_0069
Lukter godt!

Rhododendronen er i ferd med å slå ut i full blomst her hos oss, da er den riktig fin. Humlene elsker den, så det suser og går der, av og til avbrutt av lyden av hundetenner som klapper sammen i entusiastisk jakt. Klapp-klapp-klapp sier det når Ibbo jager insekter. Jeg tror han av og til blir stukket i leppa, men det virker ikke som dette går nevneverdig inn på ham. Jeg pleier å si «nei» når han jager insekter men det hjelper veldig kort tid av gangen. Det har skjedd at han febrilsk har bedrevet labbe-aktivitet rundt munnen sin etter slik jakt, så jeg er rimelig sikker på at han har hatt ublide møter med brodder. Men hva skal man gjøre – jeg kan ikke forklare ham at dette er dumt. De stikker, skjønner du. «Åja»… Korttidshukommelsen hans slår til igjen.

Tilbake til alt det fine som gror, jeg tror jeg lar bildene tale for seg heller enn å bable i vei. Vi løfter ikke en finger for dette, alt er tilbakevendende og kommer helt av seg selv hvert år. Akkurat som jeg liker det! Bildene kan klikkes på, så blir de større.

Favorittknollen er fortsatt i full blomst og jeg ser på den hver dag:

img_5175

Se disse søte små, rosa blomstene. Favorittknollen er magisk.

Humlesumlerumle

%d bloggere liker dette: