Fonneland Film&Foto

Fiske med paravan

Lesetid: underkant av 2 min

Jeg har ikke prøvd dette før, men fikk det som tips fra Bjørn Tore Kjølholt som driver sjøørrettbloggen Rosareke. Poenget for å få tak i den høyt ønskede sjøørreten er å komme seg inn mot land, helst lenger inn mot land enn jeg tør å gå med båten. Og som kjent er jeg lat, så det å stå og kaste er ikke nødvendigvis noe jeg gidder.

Innsatsen jeg legger ned i mitt fiske, gir som regel omtrent samme avkastning som jeg går inn i det med; 0. Eller altså, 0 sjøørret – jeg får jo makrell og annen drit. Men jeg har god økonomi og kan kjøpe meg fisk i butikken, det er ikke det. Jeg er like mye på jakt etter opplevelsen, så egentlig kunne jeg bare kjørt båten sakte fremover mens jeg titter på alt det pene rundt meg – uten noe hengende bak båten – men så er det jo litt spennende å ha en sluk tuslende der ute også. Hvem vet hva som biter på.

Så, jeg har altså kjøpt meg paravan. Dette er en meget artig liten sak! Jeg kjøpte høyre – og venstreparavan så jeg kan fiske ut på begge sider av båten. Det er en liten dings som er designet sånn at den absolutt vil ut til høyre eller venstre for båten, også fester man litt line og en sluk bak den. Dermed får man sluken langt ut til siden for båten, ikke rett bak. Ergo kan man sende sluken inn til land der man ikke tør å driste seg med kjølen på båten.

Nå er det ikke himla lett å se på denne filmen, men paravanen er altså den bittelille oransje dingsen du ser såvidt i vannflaten ut på siden der. Rett til venstre for kalesjestativet, den sølvgrå doble stanga i bildet.

Veldig moro! Ikke en eneste fisk beit på, men det er som det pleier. Heldigvis unngikk jeg vannscootere denne gangen.

IMG_5228
Jeg burde tegnet en ring rundt den på dette bildet, men se rett til venstre for kalesjestativet. Der er det noen oransje bøyer og en bitteliten oransj paravan. Det er i grunnen ikke mulig å se forskjell tror jeg, men den er nå der ute et sted.
IMG_5230
NÅ ser du den! Bare å følge lina fra stanga nå, så er den lille morsomme saken helt inne ved land og fisker for meg. Genialt!
IMG_5229
Og nå ser du den sikkert enda bedre. Dette her må bare bli fangst med tiden! Lurer på hva som skjer først, om en fisk biter på eller om en luring tenker at det er smart å passere mellom land og båten min… Legg merke til kniven som nå ligger i beredskap rett til høyre for stanga der!! Klok av skade ja.

Så, om du ser en hvit Merry Fisher med en særdeles stygg beige kalesje, putle sakte langs land i Oslofjorden, ikke gå på innsiden. Da blir du med hjem til middag.

%d bloggere liker dette: