Fonneland Film&Foto

Mitt livs største fangst

Lesetid: 2 – 3 minutter.

Maritim mandag og en skikkelig fiskeskrøne som faktisk er helt sann! Jeg har aldri i mitt liv hatt noe så heftig på kroken. Selv om jeg ikke er noen catch-and-release-fisker, så jeg meg imidlertid nødt til å slippe akkurat denne ut igjen.

IMG_5092.JPG
Ganske fin utsikt?!

Jeg drev og fisket da, dorget i latskapens navn som jeg pleier. Jeg sitter inne i varmen og lar wobbleren gå bak båten uten å løfte en eneste finger annet enn å rette på kursen nå og da. Passer meg perfekt, beina høyt (med hullete sokker) og aldri en eneste fisk jeg må slite med å hale opp.

Plutselig hørte jeg «vrrrrrr» fra snellen og stanga sto i bøy! WOOOOW tenkte jeg, FOR EN SVÆRING!! Omtrent samtidig passerte det en vannscooter med to mann på… Den hadde jeg sett hele tiden og holdt det jeg selv mente var god avstand til, jeg har fått andre båter på kroken før og ønsket ikke det.

I det vannscooteren passerte meg, gikk «vrrrrr»- lyden på snellen over til mer «VRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIII» og stanga bøyde seg plutselig andre veien… Mot vannscooteren ja.

Riktignok er jeg ikke så himmelsk god i matematikk, men her kunne selv jeg legge to og to sammen. Nå var gode råd dyre. På denne stanga har jeg det som minner mer om en snor enn et fiskesnøre og jeg tror nesten stangholderen ryker før snøret… Så jeg dyttet gassen rett i bånn og satte etter scooteren mens jeg hoiet og veivet febrilsk med armene.

IMG_5085
Den aktuelle stanga ligger her lent inntil båten med røket snøre, men ellers i god behold.

Jeg tenkte ikke over at snøret kunne gått rett i min egen propell, noe det heldigvis ikke gjorde. Til slutt fikk jeg kontakt med de to, som stoppet. Derfra kunne jeg, med fiskestanga, dra de to bort til båten min. «Noe sånt har du aldri fått på kroken før» sa de, mens jeg vurderte at denne fangsten nesten måtte slippes ut igjen.

Wobbleren gikk tapt inni maskineriet til scooteren men jeg berget mesteparten av snøret – og stanga og stangholderen, samt rekka på båten. Så alt i alt gikk det riktig bra. Note to self: alltid ha en kniv særdeles lett tilgjengelig for akutt kutting av snøre i slike situasjoner.

Fordi jeg ikke ønsket å være medvirkende til at to stakkarer havnet på ville veier på en død vannscooter, fulgte jeg dem inn til brygga der de hadde bilen sin slik at hvis scooteren plutselig stoppet fordi den var full av fiskesnøre og wobbler, så kunne jeg taue dem i land. Det satte de pris på.

Jeg droppet dorgingen etter det og la meg til å kaste på vak i en stille vik. Ingen beit på men jeg fikk se mye fin sjøfugl.

IMG_5082
En riktig fin vik for sjøørrett, men ingen nappet.
IMG_5084
Jeg syntes det var litt kaldt ute, så webastoen gikk og holdt det varmt innendørs så jeg kunne søke ly for små pauser.
IMG_5086
Idyllisk, sikkert en og annen fisk et sted men ingen ville til meg. Her ser du imidlertid oppsettet og den aktuelle stanga slik den sto da storfangsten meldte seg på. Snellen gikk amok… Dette hadde ikke blitt pent.
IMG_5087
Denne skal ikke være så verst.
IMG_5088
Fin å kaste med.
IMG_5090
Solnedgang på sjøen.
IMG_5091
Sandbunn og sikkert børstemark… Noen små vak men intet å skrive hjem om.

Jess, planen for neste fisketur er fisk og ikke folk.

 

 

%d bloggere liker dette: