Fonneland Film&Foto

Ny art i hagen…

Jeg fører jo en liten nerdeliste over arter vi har hatt på besøk i hagen. I det siste har Fruen begynt å følge med også, så nå er det mistanke om at Kjernebiteren har funnet sin vei til denne listen – men den observasjonen er ikke bekreftet helt enda.

I kveld satt jeg med Tjukken i sofaen og ryggen mot det store stuevinduet, da Fruen plutselig begynte å peke febrilsk og ivrig, så ivrig at hun ikke fikk ut et eneste ord. Hun sa bare (på innpust) «HHHH» «HHHH» «HHHHHH!!!!!!» mens hun pekte som en gal. Jeg skjønte at det var noen stort på gang.

I det jeg snudde meg fikk jeg se grunnen til at jeg av og til har stusset på hvor vanvittig renslikket den fôringsplassen er.. Jeg har tenkt at fuglene virkelig plukker hvert eneste korn, men det er alldeles ikke det som skjer!! Sjekk denne karen!!!!!

_MG_0011
Vi holdt på å ramle av stolen begge to. Grevling!! Fire meter fra oss!

Det var i ferd med å bli mørkt, så Fruen skynte seg å ta over Tjukken mens jeg i full fart (men så stille som mulig og uten å virke skremmende i vinduet) slo opp stativet med kamera. Her holder det nemlig ikke med en stusselig iPhone 6 for å dokumentere besøket. Her er det kun Canon 5D og 200mm tele som gjelder! Knote knote knote, noen sekunder senere så var jeg i gang med å trykke som en gal på innstillinger for å få kamera litt brennkvikt opp på høyest mulige ISO, største mulige blenderåpning og så lav lukkertid som går an uten at det bare blir streker. I tillegg ble bildene tatt gjennom vindusrute – ikke akkurat optimale forhold! Men man tar det man har, hadde jeg gått ut så hadde jeg skremt den bort.

I en sådan situasjon nytter det ikke å være selektiv med når man trykker på utløseren, så her ble det nok knipset noen titalls bilder på de minuttene den var gjest. Den var her ganske lenge faktisk. Etter å ha knipset så mye at jeg måtte ha noen OK bilder, tok jeg fram videokameraet og fikk filmet den også. Resultatet der tar litt lengre tid, så det må komme siden. Bilde – og filmredigering er to forskjellige idretter, for å si det mildt.

Men her kommer en bildeserie fra kveldens grevlingbesøk! Og forresten; er det kult å ha grevling i hagen eller er det egentlig noe man av en eller annen grunn ikke ønsker seg? Min første tanke var jo «sinnsykt, sinnsykt kult! Jeg elsker det!» men jeg er i utgangspunktet meget entusiastisk til alle hagebesøk, også vet jeg strengt talt ikke så mye om grevling. Jeg synes den er ganske søt egentlig, der den vralter effektivt avgårde på korte bein om natta. Men gjør den skade eller utgjør noen fare på noe vis? Ibbo skal ikke hilse på den i hvert fall, jeg skal følge litt med om kveldene fremover. Bråke litt i hagen før jeg slipper ham ut og sånt. Jeg gikk ut for å legge mer mat da den hadde gått (var litt nervøs så jeg hadde feiekost med) men da så jeg at den fikk veldig hastverk og løp i full fart vekk så den er i hvert fall reddere for meg enn jeg er for den. Jeg tror jeg konkluderer med at jeg synes det er veldig kult og håper den kommer igjen.

_MG_0008
Mmmm her var det mye godt.
_MG_0009
Skal vi se, jeg skal bare rundslikke denne.
_MG_0011
Hmm fikk jeg alt?
_MG_0012
Oi?! Hva var det for en lyd? (kamera bak vindu)
_MG_0013
Hmmm, var det en skummel lyd tro?
_MG_0018
Ææh, pytt, drit i den lyden. Jeg leter videre under skåla her.
_MG_0025
Mmmmmhhhmmmm her er det også noe.
_MG_0026
Oioioi og her er det enda mer.
_MG_0032
Dumdidaaaaa nam nam
_MG_0036
Kanskje i sprekken her også ja
_MG_0042
Må bare sjekke her nede i hullet en gang til.
_MG_0044
Snille fuglene deler maten sin med meg.
_MG_0046
Snadder.
_MG_9999
Jøss, mus er det her og. NAM.
%d bloggere liker dette: