Fonneland Film&Foto

Skrupler utsatt på ubestemt tid

Hvordan går livet med 16 timers faste og 8 timers spisevindu? Jo takk, det går veldig fint. Jo lenger man holder på, jo mer vender man seg til det. De verste dagene er når jeg har fri på formiddagen og ikke gjør noe spesielt (annet enn å passe på tvillinger) før jeg kan spise. Da tenker man på det. De dagene jeg for eksempel er på jobb eller gjør andre ting om formiddagen, merker jeg det nesten ikke.

Denne uka har det vært noen travle dagvakter med mye program og det har vært en god del fysisk aktivitet. Den første dagen spiste jeg ikke før 15, for jeg trengte det ikke. Jeg hadde masse energi, følte meg lett og sterk i kroppen og merket ingen ubehag ved å unnlate måltid – tvert imot. Så mye energi er jeg faktisk ikke vant til å ha på dagvakter.

129200
Det ble drukket mye vann disse dagene. Vann metter!

Jeg gjentok suksessen på dag to og også den dagen hadde jeg mer energi enn jeg pleier. Ganske rart egentlig? Man skulle tro mindre mat gir mindre energi, men det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg hadde det helt topp, til tross for tidvis moderat store fysiske påkjenninger.

Det finnes mange slike modeller man kan faste etter, men jeg liker 16:8 fordi jeg jobber turnus og den gir meg muligheten til å flytte spiseperiodene etter jobb. Nå som jeg begynner å bli en rutinert faster, trenger jeg ikke tenke så mye på måltider for jeg kan gå lengre og lengre uten mat, og uten å plages av det.

Og i spiseperiodene har jeg nå ingen skrupler med hva jeg dytter i meg. Jeg hadde en plan om å ha noen skrupler på hverdager og holde godis/boller osv til helg. Men den planen er utsatt på ubestemt tid. Fruen hadde bakt kanelboller til en bursdag for eksempel, og jeg har ikke 10% av den selvdisiplinen som kreves for å holde seg unna slikt. Hun har også vært sliten på grunn av til tider meget slitsomme tvillinger i det siste, så jeg kjøpte litt smågodt og snacks for å trøste litt. Om jeg holdt meg unna det selv? Nei. Et glass rødvin eller to har det også blitt. Det skal være sunt for hjertet sier de. Og ikke minst for sjela.

aeb5af99846ede180574aa84071b154b
Utfordring: ikke spis denne. Utfordring akseptert. Feilet totalt. Gafle gafle. 

Og vekttapet til tross for alt jeg dytter innpå i spisetimene? Tre kilo på fire uker. En ren bonus. Dette er tydeligvis en veldig fin tilnærming for en som ikke har noe særlig selvkontroll. Det fungerer for meg i hvert fall! Vi trener bare to dager i uka, det blir med tanken om å være flink oftere enn de planlagte timene med trener…

3000568C
Til tross for veldig ustabil badevekt her i huset, ser jeg en nedgang. Jeg merker det også på klær. 
%d bloggere liker dette: