Fonneland Film&Foto

16:8 oppdatering

Forrige treningstorsdag skrev jeg litt om mitt nye eksperiment. Jeg har nå testet ut dette i ca tre uker og jeg må si det føles faktisk veldig bra. Det går fint og det var noen tøffe dager den første uka, men når kroppen vender seg til det blir det helt annerledes. Sultfølelsen er der selvfølgelig men den blir mindre «farlig» (i mangel på et bedre ord) og man lærer seg veldig fint å leve med det.

college-diet-intermittent-fasting-pie-chart

Noen netter har jeg hatt et par fenomenale mareritt, jeg vet ikke om det handler om sultfølelsen eller hva – men det var netter der det til vanlig ville ha vært konsumert kveldsmat på grunna sult, men i stedet la meg til å sove på tom mage. Det har ikke kommet tilbake på en stund og ikke bryr jeg meg nevneverdig om det heller, jeg bare noterte meg det. Jeg trodde for eksempel her en natt at Fruen plutselig var blitt dødssyk, så jeg fôr opp og løp til lysbryteren for å slå på lyset. I mitt hode sto hun ved sengekanten og trengte hjelp, men i det jeg slo på lyset så fikk jeg et på grensen til drepende blikk fra senga i stedet. Et «hva f*** gjør du» blikk fra en som våkner om natten mer enn nok som det er, om ikke jeg skal fly rundt å slå på lyset. Min nye treningsklokke kunne fortelle meg at pulsen hoppet fra 45 til 110 på noen sekunder der. Puh. Stress.

Jeg har også vært i dårlig humør et par ganger når 16-timers perioden går mot slutten – men når det er sagt så er jeg fullt i stand til å bli i dårlig humør på full mage også, så det er ingen bomber her.

Det er klart – om disse marerittene handler om sult eller om det er noen siste gufs som skal ut etter alt som sto på i høst, vites ikke. Men det var heftige mareritt med helt andre temaer også, jeg våknet flere ganger. Jaja, drømmer er uansett ikke farlig så jeg blir ikke bekymret for å legge meg på tom mage av den grunn. Sultfølelsen blir etterhvert som en slags venn for jeg innbiller meg at den gjør godt. Jeg velger da å fokusere på den forskningen som støtter det og ikke den andre – hahaha. Man må jo gjøre ting enkelt for seg selv. Det er vel det «flat earth» folket gjør også men. Pytt pytt. Jorden er rund, den som faster er sunn. Eller noe.

Det fungerer fortsatt overraskende bra å spise mellom 12 og 20, av og til skyver jeg på det en time hit eller dit. Vi har en usedvanlig ustabil badevekt som kan finne på å vise forskjellig tall hver gang hvis man går på den fire ganger på rad (og 0-stiller den imellom) så dette kan man ta med en stor klype salt – men det ser ut som det er en bittebittebitteliten nedgang nå. Ja, jeg har virkelig sett nøye og lagt godviljen til for å se det! Det kan også være en oppgang egentlig, såpass ustabil er den vekta. Men jeg føler meg bra og lettere i kroppen enn tidligere, så det er uansett noe!

16-8-Diet.gif

I dag har jeg underholdt sure tvillinger en god stund, det er sutring og hyling stadig vekk og ingenting er moro for dem om dagen. Tjukken har gaflet i seg grøt og derfor fått heftig diaré og Lillebror er av ukjente årsaker også muggen for tiden. På slike dager ryker jeg feks akkurat i skrivende stund på en liten sjokolade – og – rødvin – smell, men det får være greit. Jeg gidder som sagt ikke være helt nazi for da orker jeg ikke holde på med dette. Jeg lever helt som normalt i de 8 timene men faster ellers. 16 timers faste er ganske mye, jeg ser andre som faster fra 12 – 14 timer i døgnet også. Så noen dager har det blitt 13 og 14 timer i stedet, det bryr jeg meg ikke noe om. Det kommer litt an på hva som står på planen den dagen og hva som passer.

Her gjelder det å eksperimentere seg fram til noe som fungerer over tid, ikke noe man gir opp. Det er klart, hvis man skal gjøre dette veldig seriøst, med eneste mål å slanke seg, så må man legge det opp annerledes og tenke på hva man spiser i de 8 timene og ikke følge mitt eksempel.

Klokka skjønner jeg for øvrig bare delvis. Den tar litt tid å sette seg inn i! For eksempel så skjønte den helt av seg selv at jeg tok push-ups her om dagen. Hvordan skjønte den det bare fordi jeg stilte den inn på styrketrening tro? Magisk. Men så tok jeg pull-ups og da skjønte den ikke bæret. Så jeg skjønner bare ca 40% bæret jeg da. Men morsomt er det!

%d bloggere liker dette: