Fonneland Film&Foto

Ett år i hagen – april

Det er tid for månedens «ett år i hagen»- innlegg, inspirert av Moseplassen. Nå er vi i årets beste tid, spør du meg. Det blir bare lysere og varmere, blomstene springer ut og trekkfuglene kommer tilbake. Vi står foran sommerhalvåret og det er bare å glede seg. Jeg elsker denne årstiden. Det er ingen fuglebilder i dag, men jeg har en liten jobb å gjøre med dokumentasjon for tiden. Det er mange spennende gjester!

IMG_4841
Ett år i hagen – fast utsnitt. April. 
IMG_4843
Ett år i hagen – fast utsnitt. April.

Artsmangfold

Etter at jeg utvidet resturanten i forrige uke, har jeg fått en mengde fine gjester her! Jeg tror det dreier seg om at det nå er stabil og forutsigbar mating, ikke avhengig av at jeg kommer meg på de late beina mine og fyller på fuglebrettet hver dag. Nå er det mat her hele tiden og de bruker lang tid på å tømme fôrstasjonen. Innen den tid har til og med jeg kommet meg ut og fått fyllt på.

Så nå gjelder det bare å få satt seg til et par timer med kamera en dag og få knipset litt. Jeg nevner i fleng noen av de som er her på daglige besøk; Bokfink, Bjørkefink, Grønnfink, Dompap, Flaggspett, Stær, Stillits, Nøtteskrike, Kråke (den er kul, den er stor), Ringdue, mange ekorn, to katter, en schæfer. Rikt dyreliv med andre ord!

IMG_4842
Nå springer det ut!
IMG_4844
Sjekk denne lille knollen vi har i hagen. Den er verdt å følge med på nå fremover. Jeg kommer ikke til å legge ut den en gang i måneden hele året, for det er særs uinteressant. Men nå fra april og til juni skjer det ting her. Bare vent og se.

Over huset her svever også flere Grågås for tiden, jeg håper inderlig de tar en tur innom en dag men jeg har mine tvil om akkurat det. De liker seg på jordene og ved sjøen. De hadde tatt hele Fuglefjellet tror jeg, med sin formidable størrelse. Lurer på hva jeg skal legge ut for å lokke dem hit… De er veldig kule og flyr bare noen meter over hustaket. Man hører luftsuset etter dem hvis man er ute.

IMG_4845
Påskeliljene er på vei.
IMG_4846
Gulbusken jobber med saken!

Ryktet har også nådd meg, at det er observert ørn litt lengre unna her – over sjøen. Jeg har jo en tidligere ubekreftet observasjon av havørn i et tre. Det er et par år siden nå. Jeg ble oppmerksom på en svær skikkelse som gled stille rundt på himmelen og som gjorde at alle småfuglene forsvant som ved et knips. Det var definitivt en stor rovfugl. Teorien er at det var havørn fordi ikke mange fugler er tunge nok til å bøye tretoppen på en svær furu på den måten den gjorde da den satte seg. Hele treet gav etter for den enorme fuglen, som bakset og holdt på for å få satt seg godt til rette. Til slutt satt den der da, i en bøyd trekrone som ikke hadde sjans til å holde vekten. Jeg hadde ingen kikkert så avstanden er for lang til å konkludere sikkert, men på samme tid ble det postet bilder av havørn i Oslofjorden på en fotogruppe jeg følger på Facebook. Jeg la sammen to og to.

IMG_4847
Minisyrinen kommer snart.
IMG_4848
Mørk lilla syrin. Den er vakker og lukter godt, vi er glade for at den er her allerede siden det ikke er lov å plante den. Men man trenger ikke kutte den ned når den allerede står der!
IMG_4849
Rhododendron med store planer og hvit syrin i bakgrunnen.

 

 

%d bloggere liker dette: