Fonneland Film&Foto

Ny meny og nye fasiliteter i resturanten

I dag hadde jeg egentlig tenkt å skrive om Svarttrosten, en av mine favorittfugler. Men det utsettes fordi jeg har ordnet med ny meny og nye fasiliteter i resturanten! Det lille midlertidige fuglehuset forblir visst der en stund til, men jeg har ønsket meg noe jeg slipper å fylle på hver dag. Det lille blir fort tomt og frøene faller ned, så nå har jeg handlet nye fuglefôrere.

fullsizeoutput_5bc.jpeg
Nytt fuglehus til å henge under fuglehuset! Også har jeg fyllt på med meiseboller. 

Jeg har kjøpt et hengende småfugl-hus som kan fylles med frø. Det tar litt tid for dem å tømme. Det er designet slik at fôret holder seg tørt og fuglenes avføring (som de slipper overalt) ikke kommer i kontakt med maten og således kan bidra til smitte. Flotte greier. Det beste er at jeg slipper å fylle på hver dag! Det er noe for meg.

fullsizeoutput_5bd
Inni syrinen har jeg nå plassert en jordnøttholder. Den er veldig fin for småfuglene. Snart slår syrinen ut i all sin prakt og da forsvinner fuglene litt. Men det er midlertidig.

Småfuglene er glade i usaltede peanøtter, eller jordnøtter. De putter jeg i denne materen som passer godt for de små. Nivået går fort nedover! Men den holder en god stund. Den er særdeles populær.

Jeg har byttet ut solsikkefrø med skrellede solsikkekjerner… Fint skal det være! Det er mest fordi det lager mindre søl. Det viser seg også å være særdeles populært. Menyen består nå av solsikkekjerner, jordnøtter og meiseboller. Av og til legger jeg ut rosiner og havregryn også.

fullsizeoutput_5be
Jeg blir nødt til å sette noe på bakken også, for ikke alle er akrobatiske nok til å ta fra fuglematerne som henger. Skjærene forsyner seg her, men hos meg er alle velkomne. 

Jeg har også fått faste ekorn og det er jeg så glad for! Det jeg er mindre glad for er faste katter… I flertall der altså. Misforstå meg rett, jeg har vost opp med katt og synes det er fine dyr. Men jeg liker ikke at de nå kommer fast og sitter og jakter ved Fuglefjellet. Jeg er aller mest bekymret for ekornene, så jeg vurderer tiltak mot katteinvasjon. Eddik har jeg hørt skal være effektivt, det er mulig jeg heller det rundt Fuglefjellet. Håper bare ekornene ikke bryr seg da, de må gå litt på fjellet de og, for å komme til. Ibbo er jo stadig vekk uten i hagen, men jeg kan ikke slippe ham mot katter. Det kan gå galt for både katt og hund.

fullsizeoutput_5bb
Velkommen lille tass!
fullsizeoutput_5ba
Ganske flink til å klatre. Opp og ned langs glatt påle.
fullsizeoutput_5b9
De sklir litt når de tar mat, så jeg tror jeg skal feste et brett til pålen så de har noe å stå på.
fullsizeoutput_5bf
Ibbo brummer og småprater gjennom vindu når han ser katter, men da tar jeg ham ut i langline altså… Vi kan ikke drive og ha jakt i hagen.

Nå er jeg på jakt etter et skikkelig stort fuglebad. Jeg har sett et fint på Moseplassen og skal se om jeg får tak i noe lignende.

Stillitsen har kommet og Grønnfinken er tilbake. Det er så koselig!! Nøtteskrika er borte da, den klarer seg vel selv nå.

%d bloggere liker dette: