Fonneland Film&Foto

Kjøttmeis

Siden jeg forrige uke introduserte en av mine vanligste gjester, Blåmeisen, er det bare naturlig å følge opp med dens «bror» Kjøttmeisen. De kommer hit i store antall hele året og de er veldig trivelige små fugler det er hyggelig å følge med på.

KMLqw+5fSayp8nJ9DxTyMg_thumb_f81
Kjøttmeis koste seg med hjemmelaget meisebolle i vinter. 

Kjøttmeisen er den største og mest utbredte arten i meisefamilien. Den har et gult bryst med en sort stripe, slik du ser på bildet her. Det gjør den lett gjenkjennelig. Den vil gjerne flytte inn i fuglekasser hvis du setter opp det, men husk ring av plast eller metall rundt inngangshullet så ikke Flaggspetten spiser meisebarna! Det ville vært nitrist.

Den er ikke redd for folk og er meget akrobatisk. Selv om det er veldig vanlige fugler som noen synes er kjedelige fordi de er så vanlige, synes jeg den er både vakker og koselig å se på. Kjøttmeisen setter pris på en god, feit meisebolle men den tar stort sett det meste man legger ut. Om vinteren lever de helt på sultgrensen, så det er viktig å mate for å hjelpe!

Moseplassen har selvølgelig også mer info om Kjøttmeisen og denne søte filmen som ligger på Youtube, der man får se både voksne og barn:

Jeg går ikke så veldig nøye inn på hver enkelt art i disse innleggene, for tanken er bare å vise fram hvem som er på besøk hos meg på fôringsplassen min. Med tiden vil det bli en hel liten artskartlegging her på bloggen.

Det er en katt på ferde her nå for tiden, det liker jeg ikke så godt. Jeg liker jo egentlig katter, det er trivelige dyr, jeg vokste opp med flere. Jeg var veldig glad i kattene mine da jeg var barn.

Men de tar fugl og det som verre er – ekorn. Det er veldig lite å gjøre med det men jeg prøver å jage den vekk (på en empatisk måte) når den kommer hit. Det kan jeg for øvrig nevne, at funker svært dårlig. Den kommer bare tilbake.

Det er jo naturlig for den å ta småfugl… Men det blir litt i samme kategori som at det er naturlig for Spurvehauk å ta spurv, og Flaggspett å ta barna til meisene. Det er mulig det! Jeg hører hva du sier, naturen, men akkurat her hos meg setter jeg nok kjepper i hjulene for naturens gang hvis den skulle finne på å prøve seg altså.

Fuglefjellet er ingen buffé og hagen min er ikke noe åsted.

%d bloggere liker dette: