Fonneland Film&Foto

Tabata på kasse

Når man begynner å trene, vil det i begynnelsen være fryktelig tungt, før det så snur og man begynner å føle seg bedre. Etter det igjen kommer en ganske lang periode der der det stagnerer litt, hvor man ikke har den store følelsen av fremgang sånn brått, men det går sakte men sikkert oppover.

Der er jeg nå. Treningen føles fortsatt veldig tung men jeg begynner å kjenne at det hjelper. Den store, akutte fremgangen har imidlertid lagt seg litt. Men det er sånn det er, det skal man ikke la seg demotivere av.

Nå i det siste har det vært mye fokus på bein, med ymse artige øvelser som både frembringer den kjente (og kjære, i følge tidligere innlegg) melkesyren mens man holder på og en sinnsyk stølhet etterpå.

Disse er artige å hoppe spensthopp opp på!

Vi hadde en ren tabata-dag her forleden, da vet man at man har 50 melkesyrefulle minutter foran seg.. Vi brukte blant annet kassene som vises på bildet over. Du kan finne deg noe slikt på treningssenteret det du jobber, eller bruke noe hjemme. Høyden på kassen du ser på bildet er ca knehøyde. Den skal tåle at man hopper opp på den og at man bruker den til å gjøre pushups feks. Kanskje du har noe som egner seg, i såfall kan du trene ganske hardt ved å bruke kun den og din egen kroppsvekt.

Burpees på kasse

Burpees har jeg beskrevet tidligere, det er en riktig deilig øvelse. Man begynner med å stå rett, så går man raskt ned i en pushup og derfra rett opp i et spensthopp. Så fortsetter man:

Ned i en pushup, opp i ett spensthopp, ned i pushup osv. Husk at melkesyre er din venn og den hjelper blant annet mot demens. Kult.

Når du gjør dette på kasse, tar du pushup på kassen i stedet for på gulvet. Akkurat det er litt lettere, men så skal du til gjengjeld hoppe opp på kassen når du tar spensthoppet. Dette gjør du så fort du kan i 20 sekunder. Så tar du 10 sek pause. Så gjentar du det til sammen åtte ganger. Da har du gjennomført en tabata du kjenner!

Spensthopp på kasse

En annen morsom kasseøvelse er rene spensthopp opp og ned fra kassen. Den øvelsen krever neppe mer forklaring, gi gass i 20 sekunder og fortell meg hvor mye melkesyre du nå har fått hjelp av! Jeg gleder meg.

Vi hadde i tillegg til dette noen øvelser med kettlebell.

Tabata er fin trening, det er bare å ta i bruk fantasien. En hver øvelse som krever litt kan brukes som tabata.

Stølhet

Man må regne med å bli støl til tider, men av og til smeller det skikkelig. Vi hadde her forleden en økt med bulgarske utfall med 2X16 kg, 16 kg i hver hånd. Foten som var i bakken hadde 45 graders vinkel innover, foran kroppen. Hmmm håper du forsto hva jeg mente nå… Skjev fot, men ikke den veien Chaplin har skjeve føtter… Pekende innover, ikke ut fra kroppen, på en måte. Ja, håper du henger med.

Vi kjørte ti repetisjoner før vi tok pause. Dette gjentok vi tre ganger. Det var intenst kjempetungt mens det sto på og som det smalt etterpå! Vi har slitt med å gå i trapp, med å sitte på do, med å sitte på harde stoler og med å reise oss fra senga. Kjempegøy! På en måte er det kjipt og tungt å ha det sånn, men samtidig vet man at det er fordi man har gjort skikkelig innsats. Stølhet er velkomment!!

Hva er galt med folk? Legge igjen snus på treningsapparatene…? Da kan man heller trene hjemme altså!

%d bloggere liker dette: