Fonneland Film&Foto

Hvordan bruke en hundepose

I dette korte innlegget beskriver jeg hva en hundepose er og hvordan den brukes. Det er vår og et av de sikreste vårtegn når snøen forsvinner, er hundebæsj. Det er særdeles utrivelig og befinner seg overalt. Det er åpenbart behov for en liten bruksanvisning, da det ser ut til at mange hundeeiere rett og slett ikke forstår hvordan det skal brukes.

966275-aa4e3-product_large

Først kjøper man poser ett eller annet sted. Du får dem i dagligvarebutikker, i dyrebutikker og i mange sportsbutikker. De er faktisk overalt. De kommer som regel i svart men man får både farger og ymse tilsatte lukter (kanskje for å overdøve lukten av det som skal inni).

00254_United_Pets__Fluo_kj_ttbeinformet_hundeposeh_1
Alle mulige slags greier finnes i våre dager. Holdere og farger og dufter og dispensere. Ingen unnskyldning for å la det ligge!

Deretter drar man av noen poser. Det er ofte lurt å ha med flere enn én på tur, helst tre. Det er også lurt å sørge for at det alltid er noen i diverse lommer.

Så er det bare å vente på at hunden gjør sitt. Avføringen har samme kroppstemperatur som hunden, så det føles litt varmt. De første par-tre gangene man gjør dette er det ekkelt, men så glemmer man det og det blir en vane. Kanskje mange gir opp etter første forsøk og at det er derfor det ligger så mye dritt rundt omkring.

Uansett, man trer posen over hånda så den dekker hånda fullstendig. Deretter tar man opp selve bæsjen med den hånda som har en pose over seg. Det er den litt ekle biten, men som man fort kommer over. Deretter tar man den andre hånda og drar posen over bæsjen slik at posen vrenges rundt den. Så knytter man igjen, før man henger opp posen i nærmeste tre.

319126_hundekotbeutel_biologisch_abbaubar03_05_2013_5

Eller hvordan var nå det der…

Nei, beklager, jeg mente selvfølgelig før man tar med seg posen til en søplekasse og kaster den! Det er folkeskikk i praksis.

Jeg tenker sånn; min hund – min bæsj. Hvis du ikke gidder ansvaret med å plukke opp etter hunden din, så ikke skaff hund.

%d bloggere liker dette: