Fonneland Film&Foto

Liveblogging fra Sjøen for Alle igjen!

Jeg blir ikke ferdig med messa på en dag, hvis noen trodde det! Så nå flyr jeg rundt her igjen.

Arendal bådsenter

Jeg er, ikke overraskende, fan av Merry Fisher og hver gang jeg finner noe på messa så må jeg bort på standen der de står utstilt, og måle eller sjekke eller se. Det er praktisk når ens egen båt (nesten, nært nok i hvert fall) står utstilt. Alt mulig greier som man lurer på, får man jo svar på. I dag feks har jeg kjøpt rekkefester til fendertau – så jeg kan feste fender med en hånd og slippe å havne på sjøen fordi jeg må balansere på en smal rekke og bruke begge hendene til å knytte tauet. Latskap i praksis og litt sikkerhet på kjøpet. For å være sikker på at størrelsen ble riktig, sjekket jeg det da – på Merry Fisher 695 som tilsvarer min. Gull.

I forbindelse med testingen av fendertauholder, kom jeg i snakk med noen hyggelige herrmenn fra Arendal Bådsenter. Jeg har lest mye positivt om dem på Facebook-gruppen jeg administrerer, Jeanneau Merry Fisher. Så jeg presenterte meg som skaper og administrator for det forumet og da fortalte de at flere av kundene deres har omtalt gruppen og at de er svært fornøyde med den. Så hyggelig!! Jeg ble riktig glad inni meg. Å høre at folk snakker om gruppen jeg laget fordi jeg ønsket meg en sånn gruppe selv, er jo topp strålende. Jeg var i godt humør fra før her (det kommer helt av seg selv på messen) men det gjorde virkelig dagen min!

Regatta – igjen

En god kollega har fått med seg alt skriveriet mitt om redningsvest (blant annet til barn), og hun skal som hun sa på mange båtturer med oss fremover – så hun spurte om jeg kunne kjøpe en vest til sønnen hennes. Det kunne jeg selvfølgelig, og jeg fortalte de Regatta-ansatte at dette kjøpet kom som følge av ivrig blogging. Det resulterte i at bloggen har fått sin første spons! Fantastisk!! Jeg ble sponset med en caps til en verdi av 99 kr og det er kanskje et lite steg for menneskeheten – men et stort steg for meg! Man må begynne i det små. Latere liv er herved sponset av Regatta, med en caps. Og humøret steg enda et par hakk.

Nok en vest kjøpt inn, penger til RS og Elias, trygt barn og fornøyde Regatta-folk. Glede!
Bloggen er sponset for første gang!! En stor dag!

Foredrag, sjøørrettfiske

Nå starter foredraget! Så jeg må løpe. Rosa reke er en blogg om sjøørretfiske, jeg følger den og nå skal jeg høre og kanskje lære noen triks.

Altså, dette var bra!! Bjørn Tore Kjølholt er suverent flink når det kommer til sjøørrett og jeg lærte en hel del nytt.

Hørt fra en av de andre tilhørerne i det de forlot foredraget: «jøss DETTE var interessant! Det var jo verdt hele turen til messa, og jeg som ikke fisker en gang».

Skal du på messa, få det med deg!

Note to self: ta alltid med mobil mobillader

Jaaaaa nå sitter jeg i bilen og lader telefonen litt. Man må aldri glemme strømbank til mobilen! Liveblogging krever batteri viser det seg. Mac’en er selvfølgelig med men den kan man jo ikke fly rundt å trykke på.

Mens jeg venter kan jeg avsløre at jeg i går avduket M/S Terese og vasket henne fra topp til tå. Hun er nå skinnende ren og klar for polering. Jeg gleder meg!

Ny svinger til ekkoloddet

Svingeren til ekkoloddet har sprukket helt opp i løpet av vinteren. Jeg har fått bestilt ny som jeg skal montere selv….(!) Det blir kapping av gammel ledning og spleising av ny ledning til svingeren. Jeg skal prøve meg på det selv, for det skulle visst ikke være så forferdelig vanskelig. Ikke er det krise om det går gæærnt heller. Ekkolodd må man ha! Det som i fjor var en begynnende liten sprekk har i år vokst til å bli en stor, stygg, gapende sprekk som garantert gjør at vann trenger inn i svingeren. Da er det bedre å skifte den nå enn å vente på at den går i stykker og så måtte løfte båten med kran igjen. Det er nå den er på land, den skal ha vann under kjølen i 9 måneder så fort den sjøsettes.

Disse bildene viser sprekken i fjor. Den har vokst, nå spriker hele greia. Det er intet håp for den, i det vannet trenger inn så dør den.

%d bloggere liker dette: