Fonneland Film&Foto

Kreative pushups

Jeg begynner virkelig å merke gevinsten av treningen. Nå går det bare oppover og det blir lettere å motivere seg for øktene fordi selv om de er tunge, inneholder de mer og mer mestringsfølelse og da smaker det.

Det er viktig å trene hele kroppen og ikke bare fokusere på noe. Få med både styrke og kondisjon!

I dag beskriver jeg noen pushups jeg har lært av Stein Morten. Det er usannsynlig tungt i begynnelsen men moro når man etter hvert kan gå fra knærne til opp på tærne. Prøv det selv men gi det en skikkelig sjanse! Dette må man holde på med en stund.

Øvelsen går på å ta 5 pushups med armene i forskjellig posisjon hver gang. Det er 7 ulike posisjoner, så når hele øvelsen er ferdig har man tatt 35 pushups til sammen. Jeg tar en liten pause mellom hver 5’er serie. Det skal være dype pushups.

Første 5 er vanlige pushups med bredt grep. Jeg linker til denne Youtube-filmen:

Deretter:

5 pushups der hendene peker rett utover, fingrene skal peke 90 grader ut i forhold til kroppen – høyre hånd mot høyre og venstre hånd mot venstre.

5 pushups der hendene peker rett innover – 90 grader slik at fingrene peker mot hverandre.

5 pushups der du har venstre hånd lengre fram på gulvet og høyre hånd lenger bak. Parallelt med kroppen din, ikke ut i bredere grep.

5 motsatt av forrige, der du tar høyre hånd lengre fram på gulvet og venstre hånd lenger bak.

5 der du legger hendene inntil hverandre så du former en trekant med tomler og pekefingre.

5 med helt smalt grep, isolert triceps.

Prøv selv! Ta så mange du kan på tærne men gå heller ned på knærne hvis du ikke klarer det skikkelig. Blir det for tungt, så prøv 3 i stedet for 5. Det kan være lurt hvis du er utrent fra før.

%d bloggere liker dette: