Fonneland Film&Foto

Sjøen for alle – liveblogg

Nå er jeg på messa og skriver i sanntid derfra. Innlegget oppdateres etter hvert. Jeg koser meg glugg ihjel – her er det masse å se på!

På Facebooksiden Latere liv har jeg gjennom dagen postet innlegg fortløpende, det vil jeg fortsette med til en viss grad. Fra nå kommer de fleste tingene imidlertid rett inn i bloggen, i dette innlegget her som kommer til å vokse med min tur rundt på messa.

Hva har jeg gjort så langt?

Besøkt Regatta sin stand

Jeg har fått mye ny kunnskap om redningsvestene som jeg allerede har blogget om, men som det viser seg at jeg hadde en del å lære om. Jeg har jo hittil latt andre ta seg av service på slike vester og egentlig ikke helt turt å åpne dem selv. Det er det slutt på nå! I kveld skal jeg åpne vestene, se på datostemplinger, veie patronene (de skal veie 33 gram når de er fulle), sjekke at alle koblinger sitter som de skal og blåse dem opp manuelt. Så skal de få ligge med luft i til i morgen så vi ser at alle fungerer som de skal, uten lekkasjer.

Regatta arrangerer demo flere ganger i løpet av messen, der viser de fram hvordan vesten skal fungere, hvordan det hele skal se ut og hvordan man går over for å avdekke feil. Dette bør gjøres en gang i året, også kan man kjenne på patronene noen ganger i løpet av sesongen slik at ingenting har skrudd seg løs. De ansatte fortalte at mange har slike vester i flere år uten å sjekke dem og i verste fall kan det resultere i at de ikke virker som de skal.

 

Deltatt i konkurranse om å vinne en båt på sikkerhetstorget

I år som i fjor svarte jeg på en rekke spørsmål om sikkerhet til sjøs, dette i håp om å vinne en liten trivelig jolle de har utstilt der.

Handlet behagelige båtstoler 

Jeg fikk låne båtstol i fjor, i år har jeg kjøpt til meg og gjester. En stor til å ha på dekket i baugen og en litt mindre til å ha rundt omkring. Det blir deilig!

Her er stolene. De kan justeres i ulike vinkler og er svært behagelige å sitte på. Man kan bruke dem på svaberg eller hvis man vil sole seg i baugen (foran).

 

Ganske digg stol?! Den blir fin å sitte på foran. Nesten som den man får integrert i MF 895… Hehe. Nesten.

Konsis – navn til båten M/S Terese

Jeg gikk på en stand som het Konsis, der trykker de båtnavn på stedet! ULTRAKULT! Jeg fikk trykket opp 2X M/S Terese som jeg skal hjem å klistre pent på båten. Det må bli rett altså! Ingen slinger i valsen der. Endelig får skuta navnet sitt på. Jeg gleder meg.

Pilothouse- båter til norsk klima

Jeg kan ikke bare shoppe hele tiden, men må beundre litt også. Det er moro å gå ombord i mange forskjellige båter og se hvordan de er innredet. Det kommer flere og flere pilothouse-båter til det norske markedet og det er fornuftig! Det er utvilsomt varmere å kunne lukke en dør enn bare en kalesje. Som kjent er det ikke slik at hver norske sommer er som den vi hadde i fjor, så muligheten til å lukke en dør og fyre i gang webastoen er fryktelig deilig. I min båt blir det 25 grader i løpet av kort tid når den går for fullt med lukket dør. Det er ikke feil! Jeg ser at det står drøssevis med forskjellige typer pilothouse-båter på messa, så er du interessert i det er det bare å ta turen. Min (kanskje ikke helt objektive) mening er at Jeanneau er de som har knekt koden for utnyttelse av plass best. Merry Fisher-båtene gir en veldig romslig følelse! Jeg var inne i både Askeladden (som er betydelig dyrere) og Sting sine tilsvarende båter og min meninger at MF utnytter plassen best. Askeladdens P79 Weekend er en større båt enn min MF 645, men jeg synes liksom ikke det er så voldsomt mye bedre plass i den likevel. Så der må jeg bare slå et slag for Jeanneau, de har virkelig knekt koden for utnyttelse av plass. Her får man mye båt for pengene!

Jeg synes liksom jeg drar kjensel på plassen her

Axopar midtlivskrisebåt

Axopar står utstilt, tre stk. Jeg måtte skynde meg å lukke munnen og dobbeltsjekke at det ikke kom ut litt sikkel da jeg var innom dem. For noen båter! Det blir nesten ikke råere. De er fryktelig lange, men jeg må si det var god plass i den største der. Med beskjedne 425 hester på hekken, tenker jeg at det nesten ikke tar seg fram heller…. Puuuuuuuuuh.

Dette hadde vært rått, sånn rent bortsett fra prisen… Men, en og annen drøm, et og annet sikle-objekt må være lov. Midtlivskrisa er allerede planlagt, den inntreffer når jeg blir 45. Da blir det ny båt!

Lugar i baugen
Lugar akter

Nå har jeg vært innom Rosa Reke sin stand og snakket med Bjørn Tore Kjølholt som står bak den. Trivelig! Jeg skal på foredrag om sjøørrettfiske fredag kl 15.

Ellers er det flere godbiter fra messa her, hvis du vil bruke 3,5 mill på en båt så lar det seg gjøre!

Også ble det litt voks da, på slutten. Og en dæsj bunnstoff for å flekke litt noen steder.

%d bloggere liker dette: