Fonneland Film&Foto

Sjøen for Alle 2019

Som de fleste som leser denne bloggen har fått med seg, er båtmessa bare noen få dager unna og jeg gleder meg som en unge. Jeg har en noe mindre liste enn i fjor. Båten fungerte svært bra på de fleste områder og klarte seg også bra på vår første langtur, så det er egentlig mest morokjøp jeg vurderer i år. Et par små nødvendigheter er det selvfølgelig alltid. Her har jeg skrevet noen ord og funnet et par filmer som viser ting jeg har lyst på i år.

Dyprigg

Jeg liker å fiske og har ekkolodd som forteller meg hvor det er fisk. Dessverre er det ofte vanskelig å vite hvor dypt agnet går når jeg – i latskapens navn – dorger. Jeg orker ikke stå å kaste og styre, så jeg slenger bare noe ut bak båten og lar det surre å gå mens jeg selv drikker kaffe og nyter sjøen. Jeg har flere ganger ønsket meg en mulighet til å kontrollere dybden sluken går på. Og det finnes:

 

Jeg regner med det vil stå folk som selger det ett eller annet sted på messa og de kommer i flere varianter. Man får store og små, elektriske og manuelle. De kommer til fastmontering eller små enkle varianter som kan monteres der man vil. Jeg skal se hva jeg kommer over, men det hadde vært moro.

1072310_xl
Kanskje blir det en sånn?

 

Trimflaps

Båten min er litt tung i rumpa til tider. Den kan slite med å komme i plan og motoren må jobbe en god del. Jeg vurderer derfor å se på muligheten for å få montert trimflaps. Jeg tror det vil hjelpe den å få den rette balansen i vannet slik at den enklere kommer i plan. Det finnes også her mange forskjellige typer, så jeg må se på ulike varianter. Pris og montering kommer selvfølgelig også inn i vurderingen, da jeg på ingen måte har planer om å montere slikt selv. Da forventer jeg at hele båten synker…

Måten det virker på, vises i denne videoen:

 

 

Nye fendere

Mine fendere er gamle, stygge, fulle av riper og et par av dem tror jeg til og med det er hull i. De har hatt noen nitriste fender-sokker utenpå for å slite mindre på gelcoaten på båten – men det viste seg bare å slipe mer… Det kan faktisk hende jeg må kjøpe noe grovere pussegreier til poleringsmaskinen for å rydde opp akkurat der fenderne har hengt, for det er stygge merker. Jeg liker det ikke noe videre godt faktisk, noen har liksom gnuret på gelcoaten min. Hrmf.

Fendere må være rene, uten for mye skader og absolutt uten sokk. Sokken blir full av salt og sand og fungerer etterhvert som en form for sandpapir. Jeg skal ha så glatte fendere så mulig og de skal byttes ut så fort de blir fulle av riper og skader der sand og dritt samler seg. Fendere er på en måte ens beste venn og verste fiende – man bør ha det for å beskytte båten mot land, men de gnager.

 

Baugspyd

Åååååh jeg har så lyst på baugspyd…..! Det er upraktisk og vondt å gå ombord via baugen i båten min, for akkurat der man tråkker er det for sikkerhet skyld en ankerrulle. Den er riktig deilig, særlig hvis man ikke har sko på. Det har mange ganger vært behov for å gå ombord via baugen og jeg får det jo til men må passe veldig på hvor jeg tråkker. Så et lite baugspyd med en integrert badestige og plass til ankerrullen hadde virkelig vært noe! Jeg holdt på å gå på det prosjektet i fjor men feiga ut fordi jeg egentlig tenkte å montere det selv, hvilket bringer tilbake tanken om at jeg sikkert borer feil og sørger for at hele skipet synker.

 

baugspyd2
Behagelig å trå på, praktisk med liten badestige til å trekke inn… Bare velstand.

Klikk på bildene for å se dem større og for å få fram bildetekst. Hva vil du helst tråkke på med bare føtter, dette her…?

Eller dette:

Hvis du klikker på denne linken, får du se en Merry Fisher 695 med baugspyd. Den tilsvarer min båt i størrelse, min er bare noen år eldre. Et vakkert syn!

Jeg legger ved en del av bildet som er fra linken:

15538266_380102269004541_71193180330000384_n
Aaah, mine bare sommerføtter ville frydet seg. Er ikke den ganske lekker? Også så behagelig å tråkke på da gitt!

Diverse

Redningsvest til barn har jeg skrevet veldig mye om før, så det kan man lese om i et eget innlegg. Voks er vel ikke så himla spennende og der rasker jeg bare med meg noe som Båtpleiekongen anbefaler.

Overvåkningskamera til båten vurderer jeg fortsatt. Jeg har tenkt tanken å bruke et viltkamera som kan stå inne og evt slå ut på bevegelse hvis noen bryter seg inn der, men jeg er ikke helt sikker altså. Ikke er jeg 100% overbevist om at jeg faktisk trenger det heller, men det er klart det hender jeg lurer på hvordan det går med båten. Jeg får titte litt rundt.

Jeg vurderer å få tak i noen bokstaver jeg kan bruke til å skrive navnet på båten, da hvis jeg finner det. MS Terese burde jo stå et sted.

Neida, så jeg skal nok få brent av noen grunker i år og.

Unknown

 

 

%d bloggere liker dette: