Fonneland Film&Foto

Frosne fôrskåler og islykter

Jeg har hentet inspirasjon til dette fra Moseplassen og prøvd meg litt fram med ulike måter å lage frosne matskåler til fuglene. Den store fordelen med dem er at de kan kastes når de blir møkkete og det blir det på en fuglefôringsplass. Også smelter de da, hvis det kommer et væromslag.

Men jeg syntes de var stilige og dekorative. De egner seg også veldig godt for hjemmelagde meiseboller da det er en masse som skal være frossen. Man har bare skålen klar når man lager massen, også er det viktig at massen får avkjøle seg godt før man har den oppi der selvfølgelig.

Jeg brukte skålene til litt forskjellig og måtte selvfølgelig tømme dem for snø når det snødde, men var godt fornøyd. Jeg liker å fôre på bakken i tillegg til i busker og i fuglehus, for det er noen arter som ikke kommer til.

IMG_3682
Her er meisebollemasse på vei ned i skåla. Veldig kjekt så lenge det er kaldt!
IMG_3664
Jeg lagde både lykter og fôrskåler denne vinteren. Det ble kult!
IMG_3639
Dette var den skålen jeg fikk finest. Den ble dyp og med tykke vegger, så den varte til mildværet tok den.

Fôrskålene lagde jeg av å bruke feks en bakebolle, fylle den delvis med vann og sette noe annet tungt oppi. Jeg brukte Ibbo sine vannskåler med vann i, slik at de sank ned i vannet i bakebollen og da det frøs skapte det en bolle. Det var litt vanskelig, men det går med noen forsøk!

IMG_3663
Jeg lagde også flere lykter. Denne fikk sitt eget stativ.

Man kan også lage en lykt slik det vises i filmen lenger ned, og sørge for å smelte av store deler av toppen med noe varmt. Da vil lykta bli til en fôrskål!

fullsizeoutput_44b
Det ble ganske kult med flere sånne lykter ute om kvelden.

 

Hvordan lage islykt:

 

 

%d bloggere liker dette: