Fonneland Film&Foto

Intervalltrening – 20 minutter på mølla

Nå skal jeg beskrive en øvelse jeg liker godt. Den kommer faktisk ikke fra treneren min men fra meg.

Grunnen til at jeg liker øvelsen, er at jeg bare trenger å motivere meg for å løpe i 45 sekunder av gangen. Det er ikke lenge. Dessuten går de første minuttene så greit, plutselig er man halvveis og da er man jo nesten ferdig.

Den bør gjennomføres på tredemølle eller kan gjøres ute, men du kontrollerer det mye bedre på mølla. Du trenger løpesko, innsatsvilje og en klokke.

Øvelsen varer i 20 minutter. Du løper i 45 sekunder, for så å ha 15 sekunder pause.

Du begynner på moderat hastighet som du øker med 0,2 km/t hver gang. Du ender med å ha økt hastigheten med 3,8 km/t (jeg øker med 0,4 den siste gangen så da blir det 4) når du gjennomfører siste runde. Derfor kan du tenke på hvilken høyeste mulige hastighet du klarer å holde i 45 sekunder, men hvor det begynner å bli skikkelig tungt. Husk at du øker farten gjennom hele øvelsen, så du skal holde ut i 20 minutter.

Det føles veldig lett de første minuttene, men ikke la deg lure av det. Denne kjenner du!

IMG_3945

Jeg kjenner det veldig godt på 14 km/t med 2 i motbakke for eksempel. Mange jeg vet om, begynner på 12 og ender på 16. Hvis jeg hadde gjort det, ville det endt med et meg-formet hull i veggen bak tredemølla – så du får kjenne på dine muligheter og begrensninger. Jeg pleier ikke å øke farten etterhvert som jeg blir i bedre form, men heller legge på mer motbakke. Det får du gjøre som du vil med.

 

%d bloggere liker dette: