Fonneland Film&Foto

Fuglefjellet

For et par år siden kjøpte jeg et lite fuglehus til å ha frø i. Jeg hang det ut, det var stille der i noen dager men plutselig en morgen var det full fest. Da ble jeg hekta.

Siden det har jeg lest både fuglebøker og hageblogger. Jeg har startet fugleresturant med forskjellig meny og utforming. Det er noe helt eget og avslappende med å sitte med kaffekoppen og se på fugler og ekorn som spiser seg glade og fete. Dessuten er det moro med så mye liv i hagen og det føles bra å bidra til at de har det de trenger.

Jeg støpte en påle ned i bakken med betong, slik at fuglehuset står på den. Det lille stusselige huset vi har der nå er egentlig ment å være midlertidig, men det har endt opp med å stå der en stund. Planen er å få tak i et større og finere hus å ha på toppen av pålen.

En fôringsplass for småfugl bør inneholde noen elementer for at fuglene skal føle seg trygge og dermed bruke den. Det bør være litt åpent så de ser rovfugler og katter på avstand. Det bør også være noe buskas eller trær i umiddelbar nærhet, så de har et sted å gjemme seg. Fuglefjellet vårt er perfekt for dette. Det har en syrin helt inntil seg, og flere trær og busker rundt.

Jeg skal introdusere både faste og sjeldne gjester. Hver fredag kommer det ut et nytt innlegg om livet på fôringsplassen.

En fugleresturant bør ha en fornuftig meny. Jeg henter inspirasjon til det flere steder, blant annet i Norges største hageblogg: Moseplassen. Anne Holter-Hovind som står bak den, har også skrevet en veldig fin bok som jeg fikk i gave av svigermor. Der finner man både oppskrifter på mat, inspirasjon til hageinteriør og fremgangsmåte for å snekre egne fugle – og ekornhus.

IMG_3801
En god fugleresturant er interessant for mange arter.
IMG_3642
Inspirasjon.
%d bloggere liker dette: