Fonneland Film&Foto

Enklere hverdag for andre – bruk av blinklys

Visste du at bilen din har en hemmelig spak/hendel på venstre side av rattet? Den tenner et oransje, blinkende lys på hver side av bilen. Dette angir i hvilken retning du har tenkt å kjøre i et kryss eller en rundkjøring, så andre bilister kan planlegge kjøringen sin ut fra hvor du skal. Det gjør med andre ord hverdagen enklere for dem. Genialt!!

6101990.jpg
Her vises hendelens posisjon. Lett tilgjengelig med venstre hånd! Smart altså.

Det er etter hvert mange biler der ute og alle deler veien. Trafikken flyter som regel best hvis alle er innstilt på å hjelpe til, ja – gi og ta litt rett og slett.

1925585-8-1424114039282
Slik brukes hendelen. Dytter du den opp, blinker det i høyre side av bilen – det vil si du forklarer andre at du skal til høyre. Dytter du den ned, vil det altså blinke i venstre side av bilen. I det du retter opp rattet igjen, har de bygget inn en genial latmannsfunksjon! Hendelen spretter nemlig tilbake av seg selv. Det BLIR ikke bedre.

Det kan være svært verdifull informasjon å vite hva den andre bilisten tenker, hvor vedkommende har tenkt seg. Da slipper man for eksempel å stoppe og se hvor den andre kjører. Kanskje kunne man kjørt begge to, hvis man bare visste hvor begge skulle. Det er her blinklyset kommer inn i bildet!

22221245_268178287022815_7041320597975990272_n
Sjekk om bilen din trenger en sånn, eller om det holder å bare bruke hendelen.

Blinklyset har sin funksjon hvis du blinker i litt god tid før du skal svinge. Å blinke og svinge i samme sekund har ofte lite for seg.

Blinklyset kan brukes i mange situasjoner. Rundkjøring er en av dem, her blir det ofte vanskelig for veldig mange – men også det har en løsning!

images

%d bloggere liker dette: