Fonneland Film&Foto

Trening på oppadgående kurve

Det tok altså 2,5 uke med fem treningsøkter å nå et vendepunkt. Det var ikke noe stort og revolusjonerende, men det var mulig å gjennomføre noen utvalgte bakkeløp som tidligere ikke lot seg gjøre – og det med et ekstra gir som plutselig meldte seg på.

Nå begynner det å bli moro!

IMG_3942

Ja, misforstå meg rett… Det er ikke direkte festlig under selve treningsøkten, det kommer det sannsynligvis ikke til å bli noen gang. Treneren min er veldig flink til å gjøre det hardere og tyngre hele tiden, så akkurat når du er i ferd med å føle at du oppnår ett eller annet så bytter vi øvelse eller får på mer vekt, så er man tilbake til å føle seg svak og tung igjen. Riktig deilig (ironi). Man møter opp og vet at man får kjørt seg skikkelig godt ned i kjelleren.

Poenget med trening er ikke å føle seg som en toppidrettsutøver akkurat når det pågår, men å føle seg bra og sprek i hverdagen. Det gir overskudd og ekstra energi. Poenget er resten av livet, ikke akkurat de 50 minuttene man svetter og sliter.

Sammenlikning hund/folk: vil jevnlig fysisk trening av hund gi en roligere hund? 

Flere hundeeiere lar seg inspirere av kickbike-innleggene mine både her og på Facebook. Hvis du er en av de og du tenker at med en slik kickbike så vil du få en roligere hund, så tar du grundig feil. De første ukene muligens, når hunden ikke er vant til det og mens du gradvis trener den opp. Da blir den kanskje sliten og derfor litt roligere innendørs.

Men så kommer den seg over kneika og det eneste du oppnår deretter er en hund i skikkelig god form. Den blir sterk og utholdende, den blir mer sulten og får mye mer energi. Den durer rundt i stua di og føler seg helt konge, faktisk.

Du får ikke mindre hund av å trene kickbike, du får mer hund. Vil du ha en roligere hund, må du i tillegg trene den mentalt. Det samme gjelder oss mennesker – fysisk trening vokser man på.

Vi blir ikke slitnere, roligere eller mer sedate av å trene, vi blir tvert imot mer energiske. Vi føler oss bedre, vi sover bedre, blir gladere, får mer overskudd og høyere livskvalitet. Og hvor mye var det som skulle til, sa jeg, før jeg begynte å kjenne på det?

Fem økter.

Ta små steg av gangen og før du vet ordet av det, er det du selv som durer rundt i stua og føler deg helt konge.

 

%d bloggere liker dette: