Fonneland Film&Foto

Spøkelset i garasjen

Siden jeg flyttet inn her har det hver vinter bodd et spøkelse i garasjen. Det er et litt merkelig spøkelse, jeg tror det overvintrer der for det er i hvert fall ikke til stede om sommeren. Kanskje det har hatt sommerhus et sted…

funny-ghost-cartoon-vector-5033993
Også et spøkelse må ha et sted å bo om vinteren.

En del ganger gjentok følgende snodige hendelse seg: Jeg gikk ned til garasjen om morgenen og fant garasjedøren stående åpen. «Jøss», tenkte jeg «jeg må ha glemt å lukke den i går». Jaja, en grei forklaring det. Jeg hadde en automatisk garasjeåpner på den døra. Av og til gikk døra opp igjen etter å ha gått ned, men det visste jeg så jeg sto alltid og passet på.

Men det skjedde flere ganger. Jeg begynte å lure på min mentale helse, men kom stadig til den samme slutningen – sviktende hukommelse.

Så en kveld var jeg ute og luftet hund. Plutselig så jeg at lyset i garasjen begynte å blinke mens døra gikk opp helt av seg selv. Ingen var i nærheten.

…… Javel…. 

Mens jeg sto og bivånet showet tenkte jeg hvor heldig en eventuell tyv ville være, hvis han skulle få se dette her. En ting er at døra går opp, det kunne hende man ikke fikk med seg – men lyset!? Det sterke, blinkende lyset som sørget for at absolutt hele nærområdet fikk se døra åpne seg. Pip åpen sto garasjen der og ønsket en hver uærlig type hjertelig velkommen.

Flott.

Jeg traff et par naboer som kommenterte at de hadde sett det samme i løpet av nattens mummel og mørke. Garasjespøkelset var avslørt!

Men hukommelsen er absolutt sviktende her i gården, selv om det viste seg at den ikke hadde skylden for akkurat dette. Så spøkelset gikk i glemmeboka. Det skjedde tross alt ikke hver dag og aldri i sommerhalvåret.

Hver vinter spøkte det i garasjen igjen. Oftere og oftere spøkte det også mens jeg var til stede. Døra gikk halvveis opp og stoppet, før den gikk ned igjen. Døra gikk ned, for så å gå opp igjen av seg selv. Det var et helt lite prosjekt, å få den døra opp og ned.

I dag har jeg hatt Åndenes Makt på besøk. De drev spøkelset på dør raskt og effektivt. I løpet av et par timer hadde de pent vist vintergjesten vår veien over til den andre siden, for aldri å bli sett her igjen.

Forklaringen var gammel automatisk garasjeåpner og tredør. Hver vinter når det er kaldt og fuktig, trenger fukt inn i selve garasjedøra og gjør den tyngre. Maskinen har en innebygget anti-klem sensor som føler at døra blir for tung. Da slår sikkerhetsfunksjonen inn og døra går opp mens lyset blinker.

Løsningen ble å drive ut den gamle spøkelsesmotoren og sette inn en ny. Åndeutdrivelsen ble utført av Markisemannen som jeg også har kjøpt persienner av. Jeg tror ikke på mer mellom himmel og jord enn det som kan måles, så forklaringen på fenomenet passer godt inn i mitt verdensbilde.

Det samme gjør resultatet, som nå er to automatiske garasjedører med fjernkontroll, i steden for én uten. Jeg kan trykke på en knapp i det jeg går ned til garasjen, spasere rett inn og sette meg i bilen, kjøre ut og trykke på en knapp igjen. Latere garasjehverdag finnes ikke.

fullsizeoutput_4c3
Den gamle spøkelsesmotoren er kastet ut og ungdommen har overtatt. 
%d bloggere liker dette: