Fonneland Film&Foto

Treningsøvelse: Tabata

Tabata handler i grunnen bare om å jobbe intenst i 20 sekunder og ha pause i 10. Dette gjør man åtte ganger, det vil si at du har åtte jobbeperioder. Da holder man til sammen på i fire minutter.

Fire minutters jobbing… Høres ikke det greit ut? Joda, fordelen med øvelsen er at det går fort. Ulempen er at det er de lengste fire minuttene i ditt liv og du møter veggen så brutalt som du ikke hadde sett for deg at var mulig. Les mer om Tabata her.

Det er høyintensitet intervalltrening der du gir maks i de 20 sekundene du holder på. 10 sekunders pause fungerer mer som ett sekund, føles det i hvert fall som. Det lønner seg å holde igjen litt de første par rundene, for det kjennes ganske lett ut sånn umiddelbart. La deg for all del ikke lure, dette er ingen lett øvelse. Veggen kommer akutt og brutalt. Poenget er å holde gjennom de fire minuttene, så det er dumt å brenne alt kruttet med en gang. Du skal ha brent alt i det du er ferdig, men ikke bryte.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_10f8

Jeg kjørte øvelsen på skillmill i dag, men du kan gjøre det hvordan du vil. Løp, hopp, pushups, situps, planken, hva du vil. Ta en enkel runde på en kombi-økt der du også gjør andre ting, eller kjør en hel økt der du bare driver med ulike former for Tabata.

 

%d bloggere liker dette: