Fonneland Film&Foto

Skullerud sportsenter

I dag var jeg kommet til min fjerde treningsøkt på vår vei tilbake til velfungerende kropp. Jeg trener på Skullerud Sportsenter i Oslo. De har et stort lokale og det jobber kunnskapsrike folk der, med lang fartstid i bransjen. Apparatene er mange og de er gode og moderne.

Blant annet finner man den berømte skillmill hos dem. Dette er en tredemølle du driver selv, den har ikke motor – bare motstand. Den er mye tyngre enn vanlige tredemøller, men jeg liker den fordi man ikke trenger å være på den lenge for å oppnå resultater. Fire minutter graver jeg meg gjennom. Det er fire lange minutter, men likevel – effektivt! Det er lett å motivere seg for så kort tidsrom, selv om man vet at man kommer til å ønske at jorden åpnet seg under en. Jeg teller antall ganger høyre bein tråkker ned og sånn holder jeg meg i live.

IMG_3954
Mannen med ljåen er fast ansatt her, det er han som driver møllene.

Det første treneren sier i det jeg kommer inn er «jeg tror du inspireres til å skrive bedre hvis du har følt at du kommer til å dø litt». Jaja, det er jo en god start på det man skjønner at blir 50 tunge minutter.

Jeg var fortsatt støl etter forrige økt, så det ble smerter. Det må man dessverre bare regne med, for når man begynner på igjen så blir man veldig støl og det varer lenge. Det er lurt å trene flere ganger i uka når man skal komme i form og da går ikke stølheten over mellom øktene. Det er noe av det man kanskje heller ikke er forberedt på, for den sinnsyke stølheten forsurer (bokstavelig talt) fire- fem døgn etter hver økt. Det er på sitt aller verste 36 timer etter treningen, men det kan fint henge i ganske lenge etter det. Og det er vondt å være skikkelig støl!

IMG_3991
Bulgarsk utfall med 16 kg i hver hånd og bakerste bein på en treningsbenk. 8 X 3. Det er så flott når man er på nr 3 og har mest lyst til ringe brannvesenet for å slukke følelsen i beina.

Jeg husker da jeg var ung og spilte fotball. Vi trente fire-fem dager i uka og treningene kunne være ganske harde. Ble man støl? Niks. Ikke i det hele tatt. Jeg kunne ta meg ut 100% og ligge som et vrak på bakken, men to minutter senere var jeg like fin igjen. 20 år senere er situasjonen en annen. Så hvis du er en av mange som trente i din ungdom og tenker å ta opp igjen tråden nå som du er voksen, så vær forberedt på at det vil gjøre vondt. Men, det gjør vondt for å gjøre godt.

Dagen ble avsluttet med Tabata på skillmill. Det er fascinerende, hvordan man kan starte med å føle seg forholdsvis lett på foten, for så å møte en vegg av et sånt kaliber at man må se ned for å forsikre seg om at ingen har festet lodd på føttene. Tramp-tramp-tramp hører man i det man veier mer og mer for hvert skritt man tar. Badevekta viser plutselig et halvt tonn.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_10f7

Jeg var skjelven og tom etter dagens økt. Treneren gliste og sa «god bedring», og alle skjønner at det går mot en støl helg. Det begynner jeg for så vidt å bli vant til, siden jeg har vært konstant støl siden jeg begynte å trene igjen.

IMG_3943

%d bloggere liker dette: