Fonneland Film&Foto

Kickbike og hund

Det er viktig å holde hunden sin i noenlunde god form. I tillegg til å gå tur kan man løpe, sykle eller gå på ski med dem. Jeg har allerede beskrevet skitur i et tidligere innlegg. Om sommeren liker jeg best å bruke kickbike og dette innlegget handler om det. Det er mange bilder, klikk på bildene for å få dem større. Jeg legger inn en kul video helt til slutt – dessverre ikke av oss, vi er ikke så kule som de der.

Høsten og våren er litt «limboland» for Ibbo og meg. Vi håper alltid den perioden skal gå veldig fort over, enten ved at det kommer masse snø på en gang eller at det smelter fortere enn svint. Perioden med isete og slapsete veier men ikke skiføre, er vi ikke noe særlig glad i.

Årets februar har visst fått hikke, for plutselig var det vår her. Men nå er det visst vinter igjen.. Eeehhh – verden, gidder du bestemme deg? Jeg heier på både snø og vår, men treff gjerne et valg snart.

Ibbo kjøpte seg nye joggesko i går, det er viktig med beskyttelse når han løper mye på asfalt. Jeg ser at sko av denne typen blir ganske slitt under. Uten dem ville den slitasjen gått på labbene.

Vi shoppet på samme sted som vi har handlet mye før, Yukon Hundeutstyr. Jeg anbefaler den siden av hele mitt hjerte. Folkene som jobber der er dyktige og serviceinnstilte. Hvis du lurer på noe så ta kontakt med dem, de kan svare på det meste! Ibbo og jeg har tidligere handlet Yukon trekksele (som er omtalt i innlegget «Utstyr for snørekjøring»), redningsvest, hundeseng og diverse leker der. De har alt du trenger. For størrelser, ring eller send mail så får du god hjelp i forhold til hvordan måle din hund.

Førsteinntrykket av skoene er bra, men jeg festet dem ikke godt nok så han mistet to stk nesten med en gang. Man må stramme ganske hardt for å få sånne sko til å sitte, men jeg begynner heller litt forsiktig og prøver meg fram til de sitter. Jeg følger veldig godt med den første tiden på tur, for hvis de faller av skjer det som regel med en gang.

Vi fikk oss en fin tur på ca fire kilometer fram og tilbake langs veien her vi bor. Grusveiene er fortsatt ikke så tilgjengelige med sykkel, så noen lang runde ble det ikke.

IMG_3975
All snøen har forsvunnet som dugg for solen. Mens vi var på tur, begynte det å snø igjen. Her har Ibbo på seg Yukon hundesele.

Gravity Free Scooter

Det finnes mange forskjellige sparkesykler man kan bruke med sin hund. Disse er fine fordi man veldig enkelt går av og på uten videre seremoni. På en vanlig tråsykkel er det lenger ned til bakken og det kan bli et tøft møte med moder jord hvis man går på tryne.

Jeg har kjøpt en Gravity Free Scooter hos Troll Hundemat og Hundeutstyr i Røros. De har mye kunnskap om utstyr til trekkhund og egen nettbutikk. Ring eller mail dem om du lurer på noe. Er du i Røros, må du for all del avlegge dem en visitt!

IMG_5550
Her fra tur på Rørosvidda.

Denne er fin fordi den har stort brett man kan stå på med begge beina, mens mange andre sykler av denne typen kun har plass til én fot. Det er veldig behagelig å stå på begge beina samtidig for å hvile lårene litt. Hvis man virkelig gir på med en slik sparkesykkel, kjenner man det godt i beina. Du får deg en skikkelig treningsøkt hvis du sparker som en gal og gjerne løper ved siden av sykkelen i oppoverbakke. Du kan også velge å ta det helt med ro og bare stå der.

Den har en stålplate under, så den tåkler skikkelig juling. Jeg har hatt den på alt fra asfalterte veier til skogssti, myr, rullesteinstrand, svaberg og snaufjell. Den funker overalt. Flere ganger har jeg hoppet av og sluppet hele sparkesykkelen hvis ting har gått galt, da går den ordentlig hardt i bakken men den har tålt alt jeg har utsatt den for. Ikke minst er det kjekt at jeg slipper å gå hardt i bakken.

En punktering har det forresten blitt og bakhjulet trillet av gårde for seg selv ved én anledning. Det skal nevnes at jeg ikke merket det noe særlig, jeg hørte bare Fruen gaule bak meg. Da jeg stoppet, så jeg at vi manglet et hjul…

img_5552.jpg
Stålplaten under tåler stein og røtter. Hvis bakhjulet faller av, surfer man visst bare videre på platen.

Hvis jeg skulle kjøpt ny sykkel i dag, ville jeg gått for en fatbike- variant av denne. Det er en jungel disse på nett, søk deg rundt og se hva som finnes. De kommer også i alle prisklasser.

IMG_3977
Fra gårsdagens tur.
IMG_1681
Stanga foran holder strikken unna hjulet. En sånn stang må du ha. Skjerm er fint for å slippe og bli sprutet ned, men bakskjermen der har lite for seg. Det spruter rett over den. Den ser kul ut da.

Du kan gjøre dette på vanlig tråsykkel også, jeg liker i såfall bedre å ha hunden foran sykkelen enn ved siden av i tradisjonell sykkelfjær. Uansett trå – eller sparkesykkel, så vil du ikke ha strikken i hjulet. Kjøp deg en stang.

Når vi passerer andre hunder, går jeg av og tar Ibbo helt inntil meg. Jeg har det aldri så travelt at jeg ikke kan ta meg tid til det. Mange syklister er i «flytsonen» og da er de etter min mening til fare for seg selv og andre, men Ibbo og jeg stopper heller opp.

Vi har med sykkelen overalt hvor vi drar og har masse glede av den. Det går ikke styggfort med oss, Ibbo er ingen tradisjonell trekkhund. Men vi tilbakelegger mange kilometer med sykkelen likevel. Begge får luft, han får trent godt og jeg får trent litt hvis jeg gidder.

Men sjekk ut disse her, de er i en litt annen liga. Og Fruen lurer på hvorfor jeg ønsker meg en liten sprek Husky… Da hadde Ibbo fått god inspirasjon foran der!

 

 

%d bloggere liker dette: