Fonneland Film&Foto

Treningsøvelse: crunches (eller sit-ups på godt… norsk…)

I går gjorde jeg en gedigen tabbe da jeg spurte treneren vår: «Du, hva slags øvelse er crunches?» Det var et engelsk begrep jeg hadde kommet over på min søken etter eksempelvideoene om utfall i forrige blogginnlegg. I min latskap var treneren kjappeste vei til svar på mitt spørsmål.

Hvorfor kunne jeg ikke bare ha holdt munn og googlet det selv? Hvorfor måtte jeg spørre? Det endte selvfølgelig med at vi skulle få lære hva crunch var, så da vanket det 5 X 10 reps, med beina i fem ulike posisjoner. De siste to seriene foregikk med beina til dels rett ut i og lufta, altså uten støtte fra dem. Dermed blir hele (den manglende) kjernemuskulaturen også med på leken.

4be3642c0800eced575a703f8523eb40-1.jpg

Jeg kommer ikke til å kunne le på flere dager. En nys kan i verste fall ta livet av meg om 36 timer når stølheten når maksimalt nivå. Hvordan jeg skal kunne løfte opp tvillingene er en gåte for meg akkurat nå, de må nesten bare lære seg å gå.

Her er et par videoer som viser øvelsen. Hva er crunches? Det er sit-ups! Et engelsk ord for en øvelse som allerede har engelsk navn? Hadde jeg visst det ville jeg vært helt stille, sit-ups er det aller verste jeg vet:

 

Jeg liker Youtube-videoer som går rett på sak. Ta den her, feks: «Hi, I’ll show you crunches» – glimrende. Hvis du skal lage Youtube tutorial over ett eller annet, så kom fort til poenget! Ikke begynn med masse snikksnakk om deg selv og hvem du er. Vi som ser på lurer på det vi søker på, ikke masse selvdigging. (Et lite sidespor der altså) Sjekk denne:

Ser ikke dette lett og greit ut forresten? Helt uskyldig øvelse faktisk! Prøv selv.

Etter en kommentar om forskjellen på sit-ups og crunches, legger jeg til denne videoen med samme dame. Hun er fortsatt rett på sak, så her slipper du fjas før hun kommer til poenget!

Og – jeg er så glad for å få sånne kommentarer! Flott! Tusen takk. Kjør på folkens, hvis dere har egne erfaringer rundt det jeg skriver om eller andre innspill. Kommentarfeltet er til for å brukes!

 

Det var bare jeg som trodde «crunches» var noe helt annet, men så viste det seg å være en øvelse som kan minne om sit-ups blir kanskje mer riktig å si. Den er i samme gata, liksom.

%d bloggere liker dette: