Fonneland Film&Foto

Enklere hverdag for andre – den som jobber i kassa

Jeg liker å gjøre det jeg kan for å forenkle min egen hverdag, men bidrar gjerne til at også andre får det så enkelt som mulig.

I dag vil jeg dele et lite triks jeg har når jeg handler varer i dagligvarebutikk, som det for min del også har gått sport i. Det er jo moro å se om den ansatte oppdager hva jeg driver med eller ikke. Sist gang jeg var i butikken fikk han det i hvert fall med seg. «Tusen takk for at du gjør det så mye enklere for meg» sa han og smilte, til min store glede. Jeg sto akkurat da og tenkte på dette blogginnlegget, så det var ekstra morsomt at han kommenterte det og i tillegg brukte ordet «enkelt». Små gleder i hverdagen der altså.

Når jeg legger varer på båndet, sørger jeg alltid for å ha strekkoden mot meg eller pekende oppover på varer som må ligge. På den måten blir det enklere for vedkommende i kassa når varen skal slås inn. De kan bare dra varen rett forbi leseren, uten å snu den eller måtte lete etter strekkoden. Jeg har drevet med dette en stund og har nå blitt ganske god til å finne strekkoder fort. Man kjøper ofte de samme varene om igjen og om igjen, så på de fleste hverdagsvarer går det nå helt av seg selv.

Det gjør i tillegg at den ansatte slår inn varer mye fortere, så vedkommende blir fortere ferdig med min handling, noe som bidrar til å minke kø. Vinn-vinn med andre ord. Hvis jeg har veldig mange varer, pleier den ansatte å være så rask at det ikke er sikkert jeg henger med hele veien. Da blir de siste varene lagt på hulter til bulter sånn som er mest vanlig og derfor har det har gått sport i dette for min del. Jeg har en liten hemmelig konkurranse med vedkommende bak kassa hver gang – klarer jeg å legge varene på fort nok med strekkoden riktig vei, eller går det så kjapt at båndet er tomt og han/hun blir sittende og glo på meg mens jeg står der og leter febrilsk etter strekkoder? Like spennende hver gang.

En viktig ting jeg glemte da jeg skrev dette innlegget var selvfølgelig «neste kunde»- skiltet. Det ligger rett bak varebåndet, det koster lite å legge det bak siste vare så vedkommende bak deg i køen kan begynne å legge på varer med en gang.

%d bloggere liker dette: